3D 25FPS - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      3D 25FPS

3D 25FPS

Festival eksperimentalnog filma nudi domaći 3D film, Crnogorci predstavljaju svoje radove, a traže se autori - nijemih filmova!

s.p. 21.09.2011 0 komentara

3D 25FPS

U utorak je u ugodno ispunjenoj dvorani Kina SC svečano otvoren sedmi 25 FPS, Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa. Na Festivalu će biti prikazani filmovi u pet programskih cjelina - Konkurencija, Žiri predstavlja, Hrvatski fokus, Kino 16 i Expanded Cinema. Posebna poslastica Festivala je prvi eksperimentalni stereoskopski 3D film'Arheo 29' /naslovna/ Vladislava Kneževića koji će se gledati ‘jedan na jedan’ – odnosno na 3D televizoru uz pripadajuće naočale. Svi programi sedmog 25 FPS-a besplatni su, a publika će imati priliku još jednom pogledati nagrađene radove posljednjeg dana festivala, u nedjelju 25. rujna. Mjesto događanja je zagrebačko Kino SC, a sve infornacije možete dobiti na službenoj stranici Festivala.

U organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore 'Montenegro' Zagreb, a uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine i Crnogorske kinoteke, održavaju se Dani crnogorskog filma - dokumentarni i igrani film, i to u Zagrebu 20.,21. i 22. 9. 2011. u kinu Tuškanac, Tuškanac 1. Projekcije počinju u 20 sati. Prvi i drugi dan rezerviran je za dokumentarne i kratke igrane filmove, dok je treći dan rezerviran za igrani film 'Ljubav, ožiljci', omnibus čiji su redatelji Ivana Ćetković, Branislav Milatović, Mladen Vujačić i Miloš Pušonjić. Ulaz je besplatan, a ulaznice se podižu na blagajni kina.


'Ljubav, ožiljci', trailer.

Crna komedija redatelja i scenarista Danila Šerbedžije, dugometražni igrani film '72 dana', nastao u produkciji Inter filma i u koprodukciji s HTV-om, Vansom (Srbija) i Lijenim filmom (Hrvatska), osvojio je nagradu za najbolji film u programu Balkan World na upravo završenom 4. međunarodnom filmskom festivalu u Draču u Albaniji (Durres Iinternational Film Summerfest), koji se održao od 28. kolovoza do 2. rujna.

Filmom Jagode Kaloper 'Žena u ogledalu', na jubilarnom, desetom izdanju filmskog festivala MilleOcchi, koji se održava u Trstu od 16. do 24. rujna, u nedjelju 18. rujna u 19 sati u teatro Miela bit će predstavljen projekt CINEMANIAC, izložba i platforma za istraživanje i prezentaciju suvremene umjetnosti i inovativnih oblika pokretnih slika, koja ove godine obilježava deset godina realizacije. Cinemaniac se kao popratni program Festivala igranog filma u Puli od 2002. godine realizira u organizaciji MMC LUKA u Puli. Kustosica je Branka Benčić.

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine po peti put organizira PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 11. do 13. studenoga 2011. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb. Pozivaju se autori profesionalci i amateri entuzijasti da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju vlastiti umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2011. Pravilnik festivala, prijavnicu za filmove te ostale informacije možete naći na službenoj internetskoj stranici Festivala.

Komentari

Nema komentara.