Little Red Corvette - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Little Red Corvette

Little Red Corvette

Nova reklama za Chevrolet Corvettu Guy Ritchija povučena je zbog mnoštva prigovora koji su došli od strane gledatelja i udruga sličnih našem ’Potrošaču’

07.10.2004 0 komentara

Little Red Corvette

O čemu se tu radi? Pa izgleda da je reklama internog naziva 'dječakov san' podigla prašinu zbog preteen dečka, dakle cca 10godišnjaka koji sanja za vrijeme nastave o ludoj vožnji u kakvoj drugoj nego crvenoj corvetti. Mali jurca, svira ‘Jumpin Jack Flash’, mali ugleda djevojčicu koja mu dolazi autom u susret, mali doslovno leti u autu, gume pod ne dotiču.

Jedan od argumenata gnjevnih zabrinutih roditelja upućen na račun General Motorsa bila je usporedba s pivom. Tvrde, naime, da reklama na djecu ima isti princip učinka kao što bi imala da prikazuje dječaka kako sanja o uživanju u pivi nakon škole. GM se pokušao odhrvati navali protesta spikom kako 'u reklami postoji upozorenje da se vozilom treba oprezno rukovati i da treba imati vozačku dozvolu', međutim valjda su i sami shvatili koje gluposti pričaju i nakon 7 dana prikazivanja spot je povučen.

Nije točno utvrđeno, odnosno nije rečeno koliko puta u to vrijeme je spot bio prikazan, ali svakako je uspio u tom kratkom vremenu dobiti etiketu ‘jedne od najopasnijih poruka koja je bila emitirana na nacionalnoj televiziji u zadnjih par godina’. Naime, spot je išao na NBCu. 

Ima i onih automobil-fetišista koji na sve ovo kažu ‘spot je povučen zbog imbecila koji ne znaju sanjati’.

Naivno je vjerovati kako je ovo bio ‘slučajni propust’ marketinga GMa odnosno da ovakve reakcije tim od nekoliko stotina ljudi nije mogao predvidjeti. Vjerojatno su i oni kao i mnogi proizvođači krenuli u hajku za mladim konzumerima, jer je dokazano da što mlađem primjerku iz krda ljudske rase privučeš pažnju i usadiš se u podsvijest, to vjernijeg slugu odnosno potrošača dobiješ. Te teze opisao je odlično i Morgan Spurlock u svom hit dokumentarcu ‘Super Size Me’. Reklamu možete pogledati i prosuditi sami, ima ga male (372KB), srednje (1,3MB) i nešto veće (3,8MB) težine.

Što je žena Madonna koja pravi lijepe slikovnice za tu istu djecu rekla svom mužu povodom ove reklame, nismo uspjeli saznati. Ono što znamo je da Guy priprema svoj sljedeći film naziva ‘Revolver’. Opet gangsterska spika, ovaj put na tapetu je lasvegaško podzemlje kojim namjerava isprati gorak okus nakon nesretnog  'Swept Awaya'.

Komentari

Nema komentara.