You Tube se komercijalizira - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      You Tube se komercijalizira

You Tube se komercijalizira

Iako je počeo kao online servis za obične ljude, You Tube postaje stranica za korporativne sadržaje - koje ćete gledati uz reklame ili naplatu!

s.p. 17.04.2009 0 komentara

You Tube se komercijalizira

You Tubeu se sprema ozbiljni redizajn - i promjena cjelokupne politike poslovanja! Dosad je ovaj sajt bio servis koji je pomagao Marku i Žarku da uploadaju kućne snimke, a sada počinje sve više postajati 'korporativna televizija'. Nakon dogovora sa Sonyjem i nedavnog sporazuma s Universalom, You Tube je sklopio partnerstvo sa CBS-om, Lions Gateom, MGM-om i Disneyem, te će se uskoro moći legalno gledati stotine filmova i serija. Fox i NBC već su prije pokrenuli konkurentski Hulu sa sličnim sustavom, a problem s neameričkim gledateljima na obje stranice je da je gledanje snimaka dopušteno samo američkoj publici. 

Iako se još ne najavljuju naknade za gledanje, spominju se neka 'mala plaćanja' ili 'modeli pretplate'. Da stvar bude još gora, najavljuje se mogućnost ubacivanja reklama, i to ne na početak ili kraj videa, nego i - usred snimaka! Ove promjene rezultat su pritisaka koje moćne korporacije vrše na You Tube, Google i ostale velike web stranice. Brojne snimke koje su se dosad neovlašteno puštale sada se skidaju sa stranica i postaju dostupne samo uz određena pravila.

Mnogi već konstatiraju da će s novim promjenama You Tube izgubiti dušu, iako njegov glasnogovornik tvrdi da ova stranica i dalje ostaje servis za korisničke sadržaje. Ipak, više nećete moći tek tako puštati spotove snimljene s televizije - You Tube će sada plesati kako korporacije sviraju!

Komentari

Nema komentara.