Filmaši, pomozite! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Filmaši, pomozite!

Filmaši, pomozite!

Traže se filmići za promidžbu hrvatskog turizma i europske kulinarske kulture. A ako želite samo eksperimentirati s filmom, 25 FPS treba vaše radove.

s.p. 16.04.2009 0 komentara

Filmaši, pomozite!

Pokrenuta je video stranica za spas hrvatskog turizma - WhyCroatia! Organizatori pozivaju sve amaterske i profesionalne filmaše da se priključe video projektu WhyCroatia i snime 'vlastiti video isječak u kojem će pozvati ekipu da dođe posjetiti Lijepu našu.' Posebno je pohvalno ako se to može odraditi na engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, češkom ili nekom drugom stranom jeziku. Sve što treba je snimiti video, uploadati ga na YouTube te proslijediti link, o čemu možete saznati više na stranici www.whycroatia.org.

Nisi Masa - European Network of Young Cinema organizira audiovizualni projekt za proljeće/ljeto, pod nazivom 'Stvar ukusa' ('Matter Of Taste'). Sudjelovati mogu europski kratki filmovi koji se bave temama povezanima s hranom i kulturom. Bez obzira da li ste zainteresirani za kulinarske tradicije, moderne životne stilove, potrošačke trendove, proizvodnju i trgovinu hrane ili okoliš, organizatori žele čuti vaše mišljenje o tome što i kako jedemo te odakle dolazi naša hrana.


'Cure sa Zrća' - jedan od filmića u u projektu WhyCroatia.

Odabrani filmaši sudjelovat će na glavnom događaju 'Stvar ukusa' koji će se održavati u sklopu Lago Film Festa u sjevernoj Italiji, od 24. do 31. srpnja 2009. Program će uključivati projekcije (kratki, dokumentarni i igrani filmovi), debate i - posebne kulinarske događaje. Oni posebno sretni imat će mogućnost da se njihovi filmovi prikazuju na daljnjim Nisi Masa događajima vezanima uz hranu i kulturu diljem Europe. Trajanje filmova ograničeno je na maksimalno 12 minuta, a prijave za sudjelovanje primaju se do 15. svibnja. Više informacija potražite na službenoj stranici projekta.

A u tijeku su i prijave za 5. 25 FPS, Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa. Eksperimentalni filmovi i videoradovi do 20 minuta mogu se prijaviti do 1. svibnja 2009. godine. Prijavnica na hrvatskom jeziku objavljena je na festivalskim internetskim stranicama, a prijavnica na engleskom jeziku nalazi se na ovoj stranici. Predselekcijske primjerke na DVD-u primaju se na novoj festivalskoj uredskoj adresi: 25 FPS, Vlaška 70, 10 000 Zagreb.

Komentari

Nema komentara.