Od Motovuna do Vukovara - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Od Motovuna do Vukovara

Od Motovuna do Vukovara

Motovun je počeo na internetu s prikazivanjem kratkih filmova, Samobor slavi Dan grada uz par filmova, a Vukovar traži scenariste za radionicu.

s.p. 20.07.2009 0 komentara

Od Motovuna do Vukovara

Motovun Film Festival je već započeo - online! Program Motovun Online uključuje kratke filmove u trajanju do 15 minuta, a ove godine slavi jubilarnih deset godina postojanja, što je već obilježeno početkom srpnja u kinu Europa. Na internetskoj stranici nudi se najbolje u ovogodišnjoj kratkometražnoj produkciji, petnaest naslova u selekciji Andreja Korovljeva.

Povodom proslave Dana grada Samobora, u ponedjeljak, 20. srpnja otvaraju se izložbe fotografija Vesne Prica i Romea Ibriševića, nakon čega će biti prikazani filmovi 'Zaboravljeni' Damira Čučića i 'Žumberačke perspektive' Miroslava Mikuljana. Više informacija na linku ovdje.

Pozivaju se svi koji imaju ideje za filmske priče da napišu story outline (priču filma u 24 riječi) i tako dobiju mogućnost sudjelovanja u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održavati za vrijeme trajanja 3. Vukovar Film Festivala (26.-30. kolovoza 2009.). Tema je slobodna. Radionicu će voditi  njemački redatelj i scenarist Yilmaz Arslan, koji je svojim filmovima 'Langer Gang' i 'Fratricide' osvajao nagrade na festivalima u San Sebastianu i Locarnu. 5 najboljih pisaca story outlinea po sudu hrvatskog redatelja i scenarista Ognjena Sviličića imat će osiguran smještaj i doručak u vukovarskom hotelu Dunav za vrijeme trajanja festivala. Svoj story outline uz CV šaljite na adresu: press@vukovarfilmfestival.com do 20. kolovoza.

Komentari

Nema komentara.