Elvis (ni)je tu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Elvis (ni)je tu

Elvis (ni)je tu

Elvis Has Left the Building (2004.)

Capitol Films / VTI

komedija, romansa

Režija:           Joel Zwick

Uloge: Kim Basinger, John Corbett, Denise Richards, Sean Astin, Annie Potts, Angie Dickinson, Tom Hanks

Scenario:        Adam-Michael Garber

Producent/i:   Andreas Thiesmeyer

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Elvis (ni)je tu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
6
0.00

DragonRage 10.07.2006 Ocjena recenzije : 5.0

Elvis on my minddd...Elvis on my mindddd...

Prilično blesava, luckasta i glupava komedijica bez nekog prevelikog smisla o ljubavi, kozmetici i (mrtvim) Elvisovim imitatorima, koja ima svojih momenata, te ju krasi neki određeni šarm, a moram priznati da sam se i nasmijao nekoliko puta, ali u cjelini, film nit je, nit nudi nešto posebno.
Možda sam ja previše očekivao... nešto drugačije, malo otkaćenije i luđe, posebice jer je sinopsis i trailer odavao dojam zabavnog i otkačenog filma u stilu naslova braće Farrelly ili braće Coen, ali ispostavilo se da nije tako, več sam umjesto toga dobio simpatičnu komedijicu koja se prilično mlako sprda na račun Elvisove ostavštine, te odaje dojam, da nije do kraja iskoristila potencijal zabavne pričice.
Ima film nekoliko dobrih štoseva koji su me nasmijali, ali oni se zapravo svode na raznorazne čudne, ali zabavne i otkačene pogibije Elvisovih dvojnika, a i za pohvalu je soundtrack koji se naravno sastoji od Elvisovih pjesama, no ako vam se slušaju Elvisove pjesme, pustite si rađe njegov CD.
Tu su još i dva murjaka koja istražuju slučaj tih čudnih umorstava, te i oni imaju par dobrih štoseva, ali sve je to premalo i preslabo da bi se ova komedija mogla nazvati kvalitetnom, pa čak i prosječnom, ali opet s druge strane, kao što rekoh, filmić ima neki svoj šarm, i nije ni katastrofalan kao npr. "View from the Top",inače po meni komedija sl. ritma.
Kim Basinger je simpatična i zabavna u svojoj izvedbi, i još uvijek privlačna s obzirom da je več dama u godinama, a i redateljev miljenik, glumac John Corbett, nama poznat kao radio DJ Chris iz Tv serije "Život na sjeveru", i mladoženja iz Zwickovog prethodnika "My Big Fat Greek Wedding" je također zabavan, te si on i Basingerova baš pašu zajedno na ekranu. Uz njih dvoje u gl. ulogama pojavljuje se tu još plejada poznatih glumaca, Sean Astin, Tom Hanks, Denise Richards itd.
Meni osobno i nije baš najbolje "legao", ali će zato sigurno u njemu istinski uživati klinci, i oni kojima su smiješni Elvisovi imitatori kao pojava.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mlahor 19.01.2005 Ocjena recenzije : 3.0

nije lose

Ne kuzim zasto su svi popljuvali ovaj film.
OK, malo je otkacen u samoj svojoj srzi (mozda slicno kao 'Mali Svet' Milosa Radovica) ali glumci su tu, mjuza je tu, ima cak i opipljivih ljudskih emocija, sve u svemu vedar film za mracne zimske dane :)
Ocjena: 3-4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: