Sve je cool - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve je cool

Sve je cool

Be Cool (2005.)

MGM / Continental film

118' komedija, krimi, glazbeni

Režija:           F. Gary Gray

Uloge: John Travolta, Uma Thurman, Danny DeVito, Vince Vaughn, Harvey Keitel, Andre 3000, Steven Tyler, James Gandolfini, The Rock

Scenario:        Elmore Leonard, Peter Steinfeld

Producent/i:   Danny DeVito, Andy Gose, F. Gary Gray

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Sve je cool

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.47
15
0.00

Sitni prevaranti i lopovi, mafija, oportunisti, sitne pjevačice i još manji producenti iliti jednom rječju, Hollywood. Ljudi, imamo insidere.

'Be Cool' se otprilike nastavlja tamo gdje je 'Get Shorty' prije deset godina stao. Priča je pomaknuta s filmske na glazbenu industriju, a retorika je otprilike ista – cinično pljuni gdje stigneš. Naravno, riječ je o nastavku, a satira je spika koja pali. No, krenimo redom…

Glavni je lik Chilli Palmer (Travolta), sitni krimos i mafiozo koji odluči napustiti filmsku industriju ne bi li svoju taktiku pregovaranja i ćud lisice unovčio kao glazbeni mogul. Kad ga prijatelj pozove na ručak, ukaže mu se fenomenalna poslovna prilika – njegova žena Edie (Thurman) je pjevačica koja treba poslovnog partnera. Chilli preuzima nezavisnu glazbenu produkciju, no na putu do hita su mu se ispriječile svakakve njuške poput gay menadžera, tjelohranitelja koji bi najvolio postati glumac, ruske mafije i elokventnog gangsta producenta.

Zlobnici kažu da je logično što se Travolta ponovno našao u ovoj ulozi, budući da je i prvi, a i ovaj put pokušavao spasiti ocvalu karijeru. Ipak, moramo vas obavijestiti da je upravo Travolta tražio da Thurmanova bude u filmu ne bi li ponovili nešto od kemije u 'Pulp Fictionu', a njih su dvoje za sve nostalgičare ponovno zaplesali, samo ovaj put u nešto sarkastičnijem tonu parodije.

Kritičari filmu zamjeraju nejednolični mix slapstick humora i nasilne pucačine, kao i blijede i karikirane likove. Postprodukciju je obilježila ne baš najjasnija smrt glumca Roberta Pastorellia (najpoznatiji kao soboslikar iz 'Murphy Brown'), koji je nađen mrtav, predoziran u svom domu (u 49. godini) ubrzo nakon završetka snimanja. Zanimat će vas i činjenica da je scena NBA utakmice zaista snimana na tekmi Lakersa i Sacramento Kingsa, a da je za scenu Aerosmithovog koncerta korištena turneja tj. nastup Aerosmitha u Mansfieldu.