Donnie Brasco - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Donnie Brasco

Donnie Brasco

Donnie Brasco (1997.)

TriStar Pictures / Blitz film i video

126' krimi, drama, triler

Režija:           Mike Newell

Uloge: Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen, Anne Heche, Bruno Kirby

Scenario:        Paul Attanasio

Producent/i:   Mark Johnson, Barry Levinson, Louis Di Giaima

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Donnie Brasco

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.63
30
0.00

FBI agent u sklopu tajnog zadatka napušta obitelj i pridružuje se mafiji. Život na drugoj strani zakona neobično će ga privuči. Ipak je to Johnny :)

Američka je vlada 1978. godine objavila rat organiziranom kriminalu. Započela je velika akcija u centru koje je bio FBI-jevac Joe Pistone (Johnny Depp), tajni agent kojem je povjeren delikatan zadatak infiltriranja među neprijateljske linije. Napustio je obitelj i život koji je do tada vodio preuzevši novi identitet. Njegov zadatak, sada pod imenom Donnie Brasco, bio je steći povjerenje zloglasne mafijaške obitelji Bonanno koja je vukla konce velikih operacija s one strane zakona.

Sprijateljio se sa Lefty Ruggierom (Al Pacino), plaćenikom u godinama koji ga vidi kao savršenog partnera. Donnie ubrzo stiče njegovo povjerenje što mu otvara mnoga vrata u kriminalnom miljeu. Kako vrijeme prolazi sve se ugodnije osjeća sa krive strane zakona. Njegov brzi uspom na mafijaškoj ljestvici otvara brojna pitanje i moralne dileme. Počinje gubiti identitet, ne znajući više na čijoj je strani. Uz to ga muči činjenica da, ukoliko privede zadatak kraju, svog novog najbližeg prijatelja Leftyja vodi u gotovo sigurnu smrt.

Mafijaški film sa duetom Depp - Pacino ne može biti loš. Pacino počinje kao klasični negativac no ubrzo stiče simpatije gledatelja dok Depp putuje u suprotnom smjeru. Kemija između glavnih protagonista ključ je Newellovog filma, a ni Michael Madsen nije za zanemariti, naprotiv.