Annie Hall - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Annie Hall

Annie Hall

Annie Hall (1977.)

MGM / Continental film

93' komedija, romansa

Režija:           Woody Allen

Uloge: Woody Allen, Diane Keaton, Shelley Duvall, Tony Roberts, Paul Simon

Scenario:        Woody Allen, Marshall Brickman

Producent/i:   Charles H. Joffe

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Annie Hall

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
22
0.00

bannana 28.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

definitivno najbolji allenov film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

superkul 16.04.2007 Ocjena recenzije : 5.0

ingeniozno

Niti prvi, niti zadnji film koji se bavi temom povijesti jedne ljubavne veze, ali svakako onaj koji iskače; što onim woodyallenovskim šarmom, a što ingenioznošću samoga njega – Woodya.

U potpunosti izgrađeni likovi, sa svim svojim manama, onim nazovimo ih „prešutnim“ ljudskim stranama, i potpunom metamorfozama naslovljene junakinje samo su dio onoga što sačinjava potpunost.

Postmodernistički začini; postupka kratkog spoja između sastavnica umjetnost-život i film-svijet u produljenim scenama, točnije njihovim neočekivanim „nastavcima“ kako bi se recipijentu što bolje pojasnila apsurdnost situacije, te postupak prekinuta slijeda koji izaziva nužnost promjene recepcije naših gledateljskih navika namijenjene su zahtjevnijem recipijentu, a obojene allenovskim šarmom prihvatljive i svakom drugom.

Ali spomenute su isprepletene sa semantičkim poljem ljubavi i svega što ista nosi, od uspona do padova i konačnog kraha jedne ljubavne veze, kojim uz spomenuti allenovski šarm, film upotpunjuju i daju mu onaj završni ljudski štih s kojim se svi možemo poistovjetiti.

Topla ljubavna priča koja ne završava toplo, već neprikrivenom stvarnošću – krahom idealizirane ljubavne veze, ali na takav način da nam i dalje ulijeva dovoljnu dozu utjehe, kombinirana s izvrsnim filmskim znanjem (koje je pak kombinirano sa sveopćim poznavanjem umjetnosti) izvrstan je spoj realiziran u cjelovečernji film visoke kategorije.

Svakako pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: