Annie Hall - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Annie Hall

Annie Hall

Annie Hall (1977.)

MGM / Continental film

93' komedija, romansa

Režija:           Woody Allen

Uloge: Woody Allen, Diane Keaton, Shelley Duvall, Tony Roberts, Paul Simon

Scenario:        Woody Allen, Marshall Brickman

Producent/i:   Charles H. Joffe

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Annie Hall

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
22
0.00

Klasična romantična komedija sa Diane Keaton i Woodyem Allenom priča je o kompleksnom odnosu žene i muškarca.

Film prati različite žene koje prolaze kroz život vrsnog komičara s Manhattana Alvya Singera, (Woody Allen) sve dok ga najbolji prijatelj Rob ne upozna s Annie Hall (Diane Keaton), kojoj posvećuje punu pozornost. Riječ je o pomalo naivnoj, vrlo kompleksnoj osobi koja za život zarađuje pjevajući u noćnom klubu.

Alvy se odmah zaljubljuje u Annie, no njihov je odnos previše kompliciran za 'happily ever after' završetak. Nesuglasice, razlike i velikim dijelom njegova nesigurnost uzrok su propasti njihove veze nakon čega Annie napušta grad i odlazi u Los Angeles, gdje započinje novi život sa novim ljubavnikom. Tek tada Alvy shvaća što je izgubio te kreće u bitku za Annie.

Iako se po premisi čini sličnim toliko viđenom scenariju, Allenov film se po mnogočemu razlikuje od romantičnih komedija koje se danas štancaju kao na tekućoj vrpci. U čemu je čar morat ćete otkriti sami, a mi ćemo vas upozoriti da ćete osim vjerodostojnog prikaza zamršene veze imati prilike vidjeti cameo nastupe Paula Simona, Jeffa Godbluma, pa i Christophera Walkena u ulozi Annieinog psihotičnog brata.

'Annie Hall' je osvojila čak četiri Oscara, onaj za najbolji film, glumicu (Diane Keaton), režisera (Woody Allen) i originalni scenarij.

i.k.