Mlađe je slađe - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mlađe je slađe

Mlađe je slađe

Prime (2005.)

Roadshow Entertainment / Discovery Film i video

105' komedija, drama, romansa

Režija:           Ben Younger

Uloge: Uma Thurman, Meryl Streep, John Rothman, Jon Abrahams, Doris Belack

Scenario:        Ben Younger

Producent/i:   Suzanne Todd, Jennifer Todd

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Mlađe je slađe

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.53
43
0.00

Darrabban 30.12.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Romantična terapija

Nemojte se zavarati naslovom koji su distributeri sugestivno odabrali (a pomalo sugerira na švedske "edukativne" filmiće), erotike u ovom filmu nema gotovo ništa osim prirodnog naboja Ume Thurman, ali zato romantike ima napretek.

Da kažete da je "Prime" tipična romantična komedija, ne biste puno pogriješili osim što je ovdje više naglasak na romantičnom, a nešto manje na komičnom. Inteligentan scenarij, vrsne glumačke uloge, fino nijansirani likovi i realistični dijalozi najveće su vrline ovog šarmantnog filma. Komedija najviše proizlazi iz zanimljivo postavljene situacije gdje se lik Ume Thurman zaljubljuje u 14 godina mlađeg muškarca za kojeg se ispostavi da je nitko drugi doli sin njezine psihoterapeutkinje. Iz vješto postavljene zavrzlame, najviše komičnih elemenata, iznenađujuće, donosi upravo sjajna Meryl Streep čiji su izrazi lica dok sluša pikanterije sinovog seksualnog života na terapijama upravo urnebesni.

Uz sjajnu Meryl Streep, odlični su i Uma Thurman i David Bloomberg u naslovnim ulogama, između kojih postoji definitivno vidljiva kemija. Odlično je što film nikad ne trivijalizira glavnu temu ljubavi i veze para s razlikom u godinama, već prikazuje njihov odnos prilično realistično. Redatelju bih zamjerio da je ponegdje ipak popustio masovnom ukusu, kao i da film katkad gubi fokus, a završava pomalo nedefinirano, kao da poručuje da takve veze ne mogu uspjeti - takav je i život, a glavna nit vodilja redatelja je i bilo pitanje da li je potrebno da se neka veza održi da bi je nazvali uspješnom?

Uz poneku zamjerku, "Prime" je i više nego solidna romantična komedija, koja ne djeluje pretjerano šablonski već dovoljno svježa i šarmantna za laganih i oku ugodnih sat i pol gledanja. Idealno za kakvo opušteno sneno popodne.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Freak of nature 16.09.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Mlade je slade

Upravo sam pogledala film... hmm, dobra tema.... glumci odlicni, da ne spominjem Meryl koja za 5 iako kao sta je vec spomenuto, stvarno su je zamaskirali u 15 godina stariju. Znam da nije u nekom cvijetu mladosti, ali ovdje grozno izgleda, jako cudno... ali sad izgled nema veze kad je talenat tu. No, da se vratim na film.... Radnja ok smisljena, al je trebalo po meni jos doradit... fali mi jos necega izmedu glavnih likova... vise nekih motiva za vezu i za prekid veze.
I kraj je bez veze... znam da je tipicno da na kraju svakogfilma glavni glumci ostanu zajedno i da treba malo promjene, ali ono, tokom filma se zavoli taj par.
Tako da nisam sigurna kakvo misljenje imam o ovom filmu, ali zasigurno mogu reci da sam se kidala dok je Uma prepricavala dogadaje sa Daveom i Maryline face..... predobro.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ShugaGirl 22.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

kraj je bezveze

sve je super samo je kraj totalni užas

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

kako bi rekli naši stari - limunada

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

šunka 15.09.2006 Ocjena recenzije : 5.0

Mlađe je stvarno slađe

Rafi je 37-godišnjakinja tek razvedena i svoje intimne osjećaje povjerava psihijatrici Lisi.Njezin život postaje puno zanimljiviji kad sretne 14 godina mlađeg muškarca koji je igrom slučaja Lisin sin.Već prije samim najavnim špicama mi se tema učinila zanimljivom no moram priznati da sam očekivao standarno površnu američku komediju.Kritike su bile raznovrsne do one 5 zvjezdica u Starsu,do 3 pa čak i jednom.Moram priznati da je redatelj B.Younger snimio jedan od originalnijih filmova ove godine.Priča o vezi s prevelikom razlikom u godinama,pitanja da li ljubav poznaje granice,pa pitanje ženidbe samo unutar vjere i da li treba slijediti svoj san-sve je savršeno uklopljeno u njegovom scenariju koji je vrlo inteligentno napisan, izbjegavajući klišeje.Redatelj pušta glumcima slobodu da oni vode radnju što njima odlično uspijeva, uz britke i originalne dijaloge stvarno možete uživati.Na kraju sve završava onako kako treba,kako je u životu,a ljubav nema granica(jedna od pouka).U potpunosti se slažem sa Starsom i ovaj nezvisni filmić s velikim glumačkim imenima smatram izvrsnim.Čitao sam i vaše,ovdje,kritike i nije mi jasno kako niste ovo sve uočili.Vjerovatno niste pažljivo gledali ili jednostavno ne volite ovakve filmove.Ako ste očekivali neku glupavu komedijicu,onda uzmite Zamku za roditelje.Istina prijevod je pomalo zvaravajući,no ovo je drama s elementima komedije.Tko još nije pogledao i tko očekuje nešto stvarno originalno i dobro,obavezno ne propustite Prime(originalni naslov).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 06.08.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Loše

Komedija? Ja mislim da i nije baš. Tema nije loša ali nešto nedostaje. Radnja je podosta jednolična očekivala sam puno više "akcije",ne,ne...jednostavno mi film nije "lego"! Uma stvarni izgleda jako dobro i Meryl jako dobro odigrala psihićku ali svejedno nešto nedostaje u filmu i to je to!
Film je za 3 zbog Ume i Meryl i najbolje scene: kada dolaze kod njega u stan i javi se baka! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maka78 05.08.2006 Ocjena recenzije : 0.0

prime

jedan dobar film za opustanje,mislim da ce se vise svidjet curama,it's ok

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alamea 20.07.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Turbofolkizacija

Živo me zanima koji to genijalci smišljaju hrvatske inačice teško prevedivih naslova(?! - zašto ne "Mlađi dečko", ili "Čari mlađega", ili pak "Piletina"). Ovaj prijevod zvuči poput nečega što bi ispalo iz Severinih usničetina. Ni svjetonazor filma nije daleko od hrvatskog estradnoga: Druga vjera: fuj! Druga rasa: tavom po glavi! Umjetnost: bezveze! Ali zato: navali na pilence, sve dok nitko bitan (tipa rodbine) ne zna. Prijatelji homići nisu bitni, a ni manekenke s posla ili neki tam pljugator od frenda. Međutim, zato jer smo urbani, jel'te, i liberalni (aha!) i obrazovani (valjda ta šrinkica ima nešto više škole od tečaja)deklariramo mišljenja suprotna nabrojanima, osim u ovom posljednjem aspektu: piletinu treba mrknuti, ali se od nje ne da živjeti.
OK, meni je sve to iritantno, ali najviše me smeta što sam nasjela dojmu da se radi o KOMEDIJI. Ovo djelce, međutim, mukotrpno levitira između pretenciozne dramice s puno teksta koji maestralno izgovaraju divno zbabljena M. Streep i čarobno zrela Uma (jesemti, koji mladac ni bi nju htio!)i trapave komedijice na tragu prave komedije "Big", samo što ovaj balonja nije Hanks, pa ni Judge Reinholdt,nažalost. Sve što donekle odgovara ciljnome žanru vidjeli smo u foršpanu (koji je ujedno i najbolje u vezi s tim filmekom), a između toga: iritantni davež!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aeon flux 10.05.2006 Ocjena recenzije : 0.0

pa nije mi baš. inace umu baš i ne volim te sve njezine uloge su mi bez veze ali ova joj je uloga bila vrhunac. merly je bila ok, jedna od najvecih diva!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dinavus 20.03.2006 Ocjena recenzije : 1.5

Totalno razočarenje....

Ok, film možda i nije tako loš... Simpatičan filmić za ugodno kračenje dokonih dva sata vremena (ili nešto manje). Glumci odlični...

Ali filmu dajem čistu jedinicu, jer podlježe primitivnom svijetu u kojem živimo i na samom kraju se ne usuđuje do kraja sprovesti svoju ideju u djelo...
Kraj nije nelogičan i rekli bismo poprilično je realan, no ostatak filma kosio se sa svim našim svakodnevnim stereotipima. Trudio se pokazati nam kako nismo u pravu. I onda na kraju, pufff... Podlegli su masi, a vjerojatno Ben Younger,
scenarist i redatelj, nije mogao podnjeti eventualne epitete kontroverze ukoliko svoju ideju sprovede do kraja.... Zato palac dolje....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: