Bilo jednom u Meksiku - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bilo jednom u Meksiku

Bilo jednom u Meksiku

Once Upon a Time in Mexico (2003.)

Columbia Pictures, Sony Pictures Releasing, Dimension Films / Blitz

97' akcija, avantura

Režija:           Robert Rodriguez

Uloge: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Willem Dafoe, Eva Mendes, Danny Treyo, Mickey Rourke, Enrique Iglesias

Scenario:        Robert Rodriguez

Producent/i:   Robert Rodriguez, Elizabeth Avellan, Carlos Gallardo

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site

Bilo jednom u Meksiku

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.21
48
0.00

Robert Rodriguez napisao je scenarij, režirao je i producirao, a bio je i redatelj fotografije, urednik, produkcijski dizajner i skladatelj u posljednjem nastavku El Mariachi trilogije.

Sva tri filma imaju iste likove, ali ipak su sve priče posebne cjeline koje se mogu gledati i shvatiti odvojeno. Prvi hit, El Mariachi (1992), fantastičan je primjer za ono što se može učiniti sa 7000$. U tom filmu Rodriguez je bio producent, pisac, režiser, kamerman i skladatelj glazbe, a jedini razlog zašto nije glumio u filmu je taj da je netko morao držati kameru.

Prva priča govori o zamijenjenim identitetima, Desperado priča govori o osveti, a ovaj, treći nastavak, uvodi mnoštvo novih likova. Poznati plaćeni ubojica Mariachi (Antonio Banderas) živi izoliranim životom. Korumpirani CIA agent (Johnny Depp) ga nagovara da se prestane skrivati i da mu pomogne u rješavanju ubojstva kojeg je osmislio kriminalac Barillo (Willem Dafoe) koji želi ubiti predsjednika Mexica i svrgnuti vladu. El Mariachi se odlučio pomoći agentu Sandsu, ali ima svoj razlog povratka - osveta.

Film je sniman u Mexicu, ali se Rodriguez držao svoje kuće u Austinu gdje ima mali filmski studio u kojem može završiti montažu filma ili urediti vizualne efekte. Usporedivši Rodriguezovu karijeru sa karijerom Sergio Leonea i njegovim filmovima: A fist Full of Dollars i For a Few Dollars More, Quentin Tarantino je predložio snimanje trećeg nastavka o mariachiu i naslov filma Once Upon a Time in Mexico (2003).