Narod protiv Larryja Flinta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Narod protiv Larryja Flinta

Narod protiv Larryja Flinta

The People vs. Larry Flynt (1996.)

Sony Pictures / Blitz film i video

129' drama, biografski

Režija:           Miloš Forman

Uloge: Woody Harrelson, Courtney Love, Edward Norton, Brett Harrelson, James Cromwell, Crispin Glover, Vincent Schiavelli, Donna Hanover

Scenario:        Scott Alexander, Larry Karaszewski

Producent/i:   Oliver Stone, Janet Yang, Michael Hausman

Zemlja:          Kanada / SAD

Linkovi:

IMDb

Narod protiv Larryja Flinta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
13
0.00

Početkom sedamsedetih godina prošlog stoljeća u Americi je bilo doba seksualne revolucije, u kojoj se pojavio industrijski div Larry Flynt.

On je posao od pomalo neuspješnog striptiz kluba u Ohiu pretvorio u izdavačko carstvo pod imenom Hustler. Pornografski časopis Hustler je od samih početaka pomicao granice tolerancije običnih američkih građana. Njihov izdavač, izbačen iz škole i otpadnik iz Kentuckyja, nije bio ničiji junak.

Larryjev privatni i poslovni život bio je na meti američke javnosti. Oženio se egzotičnom plesačicom Altheom Leasure i uselio u raskošnu vilu. Bio je često hapšen i tužen zbog svog raskalašenog života i konstantno se borio s cenzurom i radikalnom religijskom desnicom.

Američka javnost pamti ga zbog spora s Jerryjem Falwellom, koji ga je doveo sve do Vrhovnog suda. Tamo se Larry pozvao na Prvi Amandman i postao ikonom aktivista za slobodu govora.