Forrest Gump - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Forrest Gump

Forrest Gump

Forrest Gump (1994.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

142' komedija, drama, romansa

Režija:           Robert Zemeckis

Uloge: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Mykielti Williamson, Rebbecca Williams, George Kelly, Bob Penny, Margo Moorer

Scenario:        Eric Roth

Producent/i:   Wendy Finerman, Steve Tisch, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Forrest Gump

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
100
0.00

zoidberg 08.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

odličan

odličan film koji se može svako malo pogledat, odlična uloga hanksa i sinisea i prepredobar soundtrack koji te vodi kroz razdoblje od 50-ih do 80-ih godina...sve u svemu film za sva vremena

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 16.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!

odlican film.Dezinitivno jedna od najboljih hanksovih uloga

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dinko_Pavelic 14.10.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Forrest Gump

Film je jako dobar, sa odličnom pričom.
Godina 1994 je super za ovakav film pa svakako ga pogledajte.
Ali ja mislim da ako ste stariji od 18 godina da ste ga već pogledali. Ne mislim da ima erotskih scena i to, nego nakon 18 godina sigurno ste čuli za ovaj film, a mislim da ste ga i pogledali.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

code 21.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

eh

Na ovaj film se nema sto reci, jednostavno se treba pogledati; jos sto glumi Tom Hanks samo ide u prilog ovom filmu........

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

theMarioSisko 04.01.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Sve što je lijepo, rijetko je!

Iako film smatram vrhunskim dostignućem i dajem mu ocjenu 5 i ima jednu priču koja lako može osvojiti svako srce, ne mogu oprostiti žiriju koji je 1994. godine ovom filmu dodijelio 6, a The Shawshank Redemptionu niti jedan Oscar. Film svima preporučam, ali svaki put kad mi ga netko spomene, osjetim nepravdu zbog Tima Robbinsa i Morgana Freemana i općenito Shawshank Redemptiona. Da je recimo film bio u konmkurenciji s filmom The Hurt Locker, odnosno te iste godine, nesumnjivo bi odnio i više od 10 Oscara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Melina Andrea 11.05.2010 Ocjena recenzije : 2.0

neponovljivo

Ovaj film je vjerojatno jedan najbolji koji sam ikad pogledala. "Labirint ne postoji da bi se čovjek izgubio, već da bi se pronašao i stigao u samo središte"

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 01.05.2010 Ocjena recenzije : 1.0

KULTNI FILM

Nikad nisam shvaćao što to znači da je neki film kultni...Držim da to znači da je jedan od najpoznatjih u povijesti...no ne mora biti najbolji u povijeti ima puno kultnih filmova koji su loše tematike i upravo su zbog katastrofalnog sadržaja kultni...Forrest Gump je kultni film zbog fenomenalne priče koja na filmu djeluje kao roman...dirljivo,zabavno i genijalno...ne znam kako da ga drugačije opišem...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

stanislas waw 20.11.2009 Ocjena recenzije : 2.0

FORREST GUMP

Film ne samo da prikazuje idiota, nego se taj idiotizam osjeća i kod redatelja Zemeckisa, koji dobroćudnog imbecila pretvara u najvećeg genija koji upoznaje trojicu američkih predsjednika, Elvisa Presleya, dobiva medalju za hrabrost u Vijetnamskom ratu (a kladim se da ne zna što je puška), pretrči cijelu Ameriku i na koncu postaje milijunaš. Sve to uklapa se u Zemeckisovu utopiju u kojoj iznova pronalazi lika koji odlazi iz svoje svakodnevice u bezgranično lutanje, poput Tristana u "Legendi o jeseni". Blijeda priča s mrtvom dinamikom definitivno ne zaslužuje prolaznu ocjenu - 142 minute mučenja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

acrobaleno gerd 14.04.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Život je bombonijera.... :)

Ah, Forrest Gump.... Film zbog kojeg sam zavoljela film uopće...
To je nešto poput Exuperyeva ''Malog princa''. Dakle, iz dana u dan se može čitati, gledati, doživjeti. Iz dana u dan na neki drukčiji i novi način. Prikazuje čistu ljudsku skromnost, dobrotu koja je usko povezana s naivnošću i koja se uz pratnju sretne zvijezde isplati.
Po mojem mišljenju ovo je definitivno najbolji film ikada i toplo ga preporučujem svima koji još uvijek vjeruju i vide dobro u ljudima i koji NE poštuju tezu koja kaže: ''To je nemoguće''.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marisea 11.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Pa meni se sviđa taj film, odličan je sadržaj, zaplet, glumci, sve u svemu zanimljivo i posebno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

muza-91 10.04.2009 Ocjena recenzije : 2.25

loše :S

Predosadan film!Kad sam rekla frendu, koji mi ga je preporučio, da mi je film pre loš reko je kratko da se kužim u filmove ko' krava u kozmetiku :P heh..jbg,aal jednostavno film mi je pre loš jedva sam ga pogledala do kraja..:S

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

armada_croatia 01.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

jedan od najboljih filmova koje sam pogledao!!!

forrest gump je film koji se mora pogledati!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nouvek 14.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

naj naj

film je vanžestok i nije čudo šta mu je dodjeljen oskar, radnja i prikaz filma je predobar a izvrsna izvedba Hanksa čini ga još boljim.
a što se tiče ove recenzije 'run forest run'(skroz doljnja)- to sam se strgo od smijeha, kao i na scenu gdje forrest pokaže američkoj javnosti mjesto u koje su ga nastreljali u vijetnamu...
film morate pogledati- morate!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ivana240693 21.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

odličan film

meni je film predobar, odličan- nemam riječi- pogledajte ga

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jopa_tkd 05.04.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Jedan od meni najboljih filmova s predivnom pričom i odličnim Tom Hanksom. Film je pun ljubavi i dobrote koja proizlazi iz Forresta. Najbolji film Roberta Zemeckisa. Remek-djelo koje morate pogledati i sigurno će te biti oduševljeni.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

frknuta 25.03.2008 Ocjena recenzije : 3.67

predivan film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Gandalf-great 13.02.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Neponovljivo

Film koji kad god da ga pogledati i po koji god put, ostavit će vas bez daha.
Ja sam ga gledao već negdje 5-6 puta i svaki put ga smatram izvrsnim.
Način na koji je priča prikazana je fenomenalan. koliko dobrote se može nalaziti u nekome tko je retardiran. Zapravo i mi poželimo biti takvi, jer vidimo koji je zapravo blagoslov gledati na život očima forest gumpa...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 11.02.2008 Ocjena recenzije : 2.33

Ovo je jedan bezvremenski film koji dira čovjeka u srce. Zašto? Zato jer je to priča o jednom čovjeku sa čistim srcem, koji ne pozna zlo. Iako je doživio puno zla, on to i ne shvaća, ali zato mu se to vratilo sa puno dobra. Kada sam čitala o tom filmu pomislila sam: što to ima zanimljivo kada netko sjedi na klupi i priča raznim ljudima o svom životu. Ima, jer taj život je prikaz cijelog niza apsurda koji se nekome mogu dogoditi. A on niti ne razumije stvarni život, on samo zna da mora ići dalje. I činiti dobro - to se najbolje vidi kada izvuče svoj vod u Vijetnamu, on uopće nije svijestan stvarne opasnosti. Najbolja Forrestova izjava u filmu je možda kada izjavi: "Ušao sam u neki posao sa jabukama". Svakako je potrebno pogledati ovaj film, i to ne samo jedanput, a svaki put film se drugačije doživi i natjera čovjeka na razmišljanje o prolaznosti života.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bbsantic 10.02.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Odlično

Još jedan odličan film Roberta Zemeckisa koji je zaslužan i za serijal Povratak u budućnost. Optimizam iz Povratka u budućnost, pojavljuje se i u ovom filmu u kojem meni inače ne previše omiljeni Tom Hanks dobro glumi simpatičnog idiota, koji odlično prolazi u životu.

Način na koji je prikazana radnja i karakterizirani likovi je sama po sebi duhovita, a tu je i određeni subjektivni način pričanja priče koji savršeno leži (u vojsci su glupani, ljudi se povode za svim i svačim...). Odlično mi je i kako se najduži Gumpov govor u cijelom filmu pojavljuje u trenutku kad je ispred njega isključeni mikrofon :) Vrlo drag film, svakako preporučujem.

Eh, da - mala napomena - moja cura je pročitala knjigu, tako da joj je išlo na živce što su neke stvari drugačije, ali meni koji nisam čitao knjigu to nije smetalo :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ArcMihael 11.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

SRCE MI DIRA!!!

Moj najdraži film koji pokazuje koliko je život nepredvidljiv, kako se zna poigrati s nama i kako čovjekova volja može sve!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: