Forrest Gump - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Forrest Gump

Forrest Gump

Forrest Gump (1994.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

142' komedija, drama, romansa

Režija:           Robert Zemeckis

Uloge: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Mykielti Williamson, Rebbecca Williams, George Kelly, Bob Penny, Margo Moorer

Scenario:        Eric Roth

Producent/i:   Wendy Finerman, Steve Tisch, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Forrest Gump

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
100
0.00

1982. Forrest Gump, čovjek ispodprosječne inteligencije sjedi na stanici i ljudima koji čekaju autobus priča svoju životnu priču.

Djetinjstvo i mladost proveo je s majkom Sally u malom mjestu u Alabami. Već u ranom djetinjstvu shvatio je da je drukčiji od drugih i da se za sve u životu treba izboriti. No niski IQ nije ga spriječio da postigne mnoge stvari i dobro se zabavi. Tako u djetinjstvu upoznaje čak i Elvisa Presleya.

Uspijeva upisati fakultet i postigne odlične rezultate u rugbyju. Zahvaljujući tome upozna i predsjednika Kennedyja, što je prvi od njegova tri susreta s američkim predsjednicima. Za vrijeme fakulteta ga čitavo vrijeme bodri Jenny, djevojka u koju je zaljubljen još od dječačkih dana.

Prijavljuje se za rat u Vijetnamu, gdje dobija medalju za hrabrost pokazavši svoje veliko srce u akciji spašavanja svojih kolega vojnika iz gotovo bezizlazne situacije. U ratu se sprijateljuje s poručnikom Danom Taylorom, s kojim kreće u posao s račićima i postaje tajkunom.