Kako ja kažem - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako ja kažem

Kako ja kažem

Because I Sad So (2007.)

Universal Pictures

102' komedija, obiteljski, romansa

Režija:           Michael Lehmann

Uloge: Diane Keaton, Mandy Moore, Neil Hopkins, Piper Perabo, Colin Ferguson, Levi Chambers

Scenario:        Jessie Nelson, Karen Leigh Hopkins

Producent/i:   Paul Brooks, Jessie Nelson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer

Kako ja kažem

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
8
0.00

mareva 29.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

prestrašno

Nakon ovog filma sam zaista uvjerena da bi slatkoj Mandy trebalo zabraniti da glumi u filmovima. Diane Keaton me razočarala jer iako ona najviše glumi u komedijama ovo je slutilo na katastrofu pa stvarno ne znam zašto se ona odlučila na to. To joj nije trebalo. Radije neka se okrene nekom drugom žanru nego da glumi u pregroznim komedijama koje tjeraju na ponašanje slično bulimičarima. U ovom filmu nema nijedne svijetle točke. Ništa ne može popraviti tako groznu glumu Mandice i nekih sporednih glumaca i još debilniju radnju.
Ima obavezni happy ending i čak si i stara Diana nađe partnera. Jupi! Baš mi je drago! Svi su sretni. Osim onog tko je to sranje pogledao. Šta netko pada na to da odrasloj ženi mama traži dečka? To bi samo Britancima uspjelo. Za Amere se mogu samo nadati da više neće tako nešto pokušavati. Ali ima i bit će i gorih i glupljih komedija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vylette 09.07.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Kako ja kežem!!!

Klasična slatka opustajuca komedija... =)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Myriam 03.06.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Kako mama kaže !!!!

Film me je vrlo ugodno iznenadio, jer nisam imala velika očekivanja,a kako volim ženske filmove i komedije, film mi je dobro sjeo. Ekipa glumaca je jako dobra posebno me iznenadila Mandy Moore, a Diane Keaton mi je bila vrlo zamorna sa preglumatavanjem i grimasama, iako sam je nekad cijenila i voljela, naročito u Anie Hall i Tražeći Mr. Goodbara.
Željela sam ga gledati posebno zato, jer i sama imam problema sa kćeri, koja hoda sa,za nas, potpuno neprikladnim tipom, tako da majčin lik u filmu odlično razumijem.Čak sam i suzu pustila, kad su zaratile, jer i mi imamo sličnih scena,(osim što kod nas očito neće biti happy end).
Film je super zabavan, čak i na momente dubok, jer zaranja u razne ženama važne teme, pa bih ga preporučila ženama, majkama, kćerima, i senzibilnijim partnerima (moj hoće u kino par puta godišnje, i to prije na dječje nego ženske filmove).Od muških likova mi je osvježenje i jako simpa i zgodan lik glazbenika Johnnyja.Scena majčinog intervjua sa kandidatima za kćer mi je najbolja u filmu, ludo sam se nasmijala, ovo je film koji razgaljuje srce, ali bogme, i tjera na razmišljanje (posebno zabrinute majke).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 25.05.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Za zensku populaciju

Nakon fijaska sto sam ih imao s Piratima 3 (vjerojatno jedan od gledanijih filmova u buducnosti i povijesti)i moga izlaska iz kina, odlucih pogledati jedan 'zenski film'. U kinu se okupilo saroliko drustvo. 6 penzionerki, 2 teenagerke i moja malenkost. Ovo je jedna od klasicnih romanticnih komedija gdje se covjek moze opustiti i gledati film. Jedino sto me je iritiralo u filmu je plesanje i pjevanje, a i Diane Keaton je malo kenjkava. Neki dan sam citao kritiku Zivorada Tomica o filmu 'Praznik'. Rekao je da je filmove poput romanticnih komedija vrlo tesko napraviti, jer su unaprijed osudjene na propast, pa se kriticari lakse opredjeljuju za psiholoske drame. Publika ce ih unaprijed ismijati, osim naravno zena. Osobno nisam takav, pa cu ovom filmu dati solidnu cetvorku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: