Kako ja kažem - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako ja kažem

Kako ja kažem

Because I Sad So (2007.)

Universal Pictures

102' komedija, obiteljski, romansa

Režija:           Michael Lehmann

Uloge: Diane Keaton, Mandy Moore, Neil Hopkins, Piper Perabo, Colin Ferguson, Levi Chambers

Scenario:        Jessie Nelson, Karen Leigh Hopkins

Producent/i:   Paul Brooks, Jessie Nelson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer

Kako ja kažem

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
8
0.00

Diane Keaton je majka koja kćerima namješta i dečke i muževe. No, postoji li ijedna djevojka koja bi to zaista trpjela?

Nakon što je uspješno poudavala svoje prve dvije kćeri, Daphne Wilder (Diane Keaton) kuje plan kako da `zbrine` i svoju najmlađu kćer koja nema sreće u ljubavi. Dvadeset-i-kusur-godišnja Millie (Mandy Moore) čini se da privlači samo `neprikladne` muškarce – oženjene, nevjerne i one `u ormaru`. No, Daphne odlučuje uzeti stvar u svoje ruke i stavlja oglas u novine te sama intervjuira potencijalne partnere za vlastitu kćer.

Njezin odabir pada na mladoga Jasona (Tom Everett Scott), iako se Millie u međuvremenu spetljala s Johnnyjem (Gabriel Macht), zgodnim glazbenikom koji njezinoj majci i nije baš po volji. I dok Millie važe svoje opcije, njezina se majka počinje pitati je li u redu da svoj život proživljava kroz živote vlastitih kćeri, odnosno može li se ona u 60. godini svoga života ponovno zaljubiti?

Michael Lehmann snimio je 1996. godine `Istinu o mačkama i psima`, simpatičnu romantičnu komediju kojom je osvojio naklonost publike i kritike. Njegov najnoviji film kombinira romantičnu komediju s obiteljskim filmom, a kroz pitanja ljubavi i osobnog odabira u njemu ispituje odnos između majke i kćeri, dok se istovremeno dotiče i tema vezanih uz žensku seksualnost (npr. može li žena biti prestara da bude zaljubljena ili razgovori o doživljavanju orgazma).

No, za razliku od ranije spomenute `Istine o mačkama i psima`, Lehmannov je najnoviji film kritika dočekala na nož. Uz samo 5 % pozitivnih recenzija na RottenTomatoesu, donosimo vam još i konačnu presudu: `neduhovit i klišejiziran nered koji je i Diane Keaton uspio učiniti privremeno nesimpatičnom.` Richard Schickel iz `Time Magazinea` bio je jedan od rijetkih koji je filmu dao prolaznu ocjenu, objasnivši: `ako ne očekujete previše od filma, mogli biste se i zadovoljavajuće iznenaditi`.