Pirati s Kariba: Na kraju svijeta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Pirates of the Caribbean: At World`s End (2007.)

Walt Disney Pictures / Continental film

168` akcija, avantura, komedija

Režija:           Gore Verbinski

Uloge: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgård, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Andy Beckwith, Reggie Lee, Chow Yun-Fat

Scenario:        Terry Rossio, Ted Elliott

Producent/i:   Jerry Bruckheimer

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
102
0.00

Ismail 25.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

na kraju svijeta

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooošššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 06.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Avantura na kraju sveta

Jack Sparrow (Johnny Depp) je zatočen na brodu duhova, poznatom kao 'Leteći Holanđanin' kojim upravlja ljigavi Davy Jones (Bill Nighy) pod kontrolom Lorda Cutler Becketta (Tom Hollander). Njegovi prijatelji, Will (Orlando Bloom) i Elizabeth (Keira Knightley) prinuđeni su da sklope savez sa kapetanom Barbossom (Geoffrey Rush), dojučerašnjim neprijateljem, kako bi spasili prijatelja, ali i celokupan svet pirata i piratskog načina života...Ista ekipa iza i ispred kamere nastavlja sagu o piratima, dajući nam nove, uzbudljive avanture na uzburkanim morima. Galerija sjajno kostimiranih likova, bije svoje bitke kroz odlično odrađene akcione scene obogaćene specijalnim efektima koji deluju zaista impresivno.Zanimljiv zaplet, gde niko nikome ne veruje, a istovremeno svako ima svoj tajni plan kojim će se izvući iz nezavidnog položaja, daje potreban šmek radnji, koja prosto klizi morskom pučinom.Autentičnost priče postignuta je izborom izuzetnih lokacija gde su napravljeni setovi, počev od Bahama, Dominike, pa sve do Havaja, Kalifornije i Jute.Čelnici 'Walt Disney Pictures' uložili su puno u nastavak franšize (oko $300,000,000), igrajući na sigurnu kartu, koja se pokazala dobitnom u prethodnim nastavcima.Gluma uglavnom na očekivanom visokom nivou, ako imamo u vidu kakve veličine su okupljene na ovom filmskom projektu, predvođeni neodoljivim Deppom.Svakako vredi da se gleda, naročito što 4. deo kreće u osvajački pohod širom sveta.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mirna Valencic 23.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Pirati i mašta radi

Nadam se da ce biti još takvih filmova. Prvi dio je bio bolji, ali i ovaj je dobar. Nije katastrofalan kao što se govori. Ljudi, gdje vam je nestala mašta?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maximo 24.07.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Dalma Tia

ništa posebno,parada efekata,glupa priča,kao da misle da su svi u publici idioti pa misle da je to smisleno povezano te zamišljeno kao trilogija od početka,a jedna stvar me posebno iritira jer se film prodaje pod foru da je originalan,e pa nije,ima jedan film star oko 25,30 zove se Pirati a režirao ga je Roman Polanski,te ima nevjerojatni niz scena jezivo sličnih piratima s kariba,evo jednog primjera: film počinje s scenom polupijanog kapetana(naravno bez broda)u čamcu koji tone(zvuči poznato?tako počinje i prvi pirati s kariba),a završava slično,opet u malom čamcu al s jednim vrijednim artefaktom(pljunuti završetak trojke ,samo što su to razvukli na tri filma)a da ne spominjem originalnost scenarista u davanju imena npr Tia Dalma,zamjeni mjesta imenu i prezimenu i dobiješ ime jednog djela lijepe naše,film je jednostavno previše pohlepno sklepan i umotan u tonu efekata da bi bio dostojan prvog filma

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luna555 22.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Zbog savršenog prvog djela sam nastojala pogledat drugi i treći dio i izvuć bar nešto pozitivno iz svakog ali sam doživjela slom živaca negdi na sredini trećeg filma koji je jednostavno negledljiv.















Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 22.05.2008 Ocjena recenzije : 2.5

Razočarenje...

Ma, što je ovo???
Film mi je trajao cijelu vječnost! Što znači da sam umirao od dosade.
Znam da je film svojevrsna ''bajka'', ali ovo što su oni natrpali vrijeđa inteligenciju svake osobe starije od 10 godina.

Film sam tek gledao na dvd-u pred nekoliko dana, ali mi je sve ''isparilo'' iz glave da uopće ne mogu komentirati neki konkretni detalj.

Ukratko: Prvi dio ove trilogije bio je ok (zanimljiv), drugi glupast, a ovaj treći (nadam se zadnji) - smeće!!!! ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ljerci 16.01.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Malo su zaspali...

Iako su mi prva dva dijela super...ovaj me poprilično razočarao!!
Sve se negdje izgubilo..i radnja i likovi i redatelj, a moram priznati i ja... Za dosta scena sam se pitala "Čemu?"
Jacka su pretvorili u pomalo dosadnjakovića..a ostali likovi su prepuni nekih glupih mudrosti...
Ne, znam, valjda sam ( s obzirom na prethodna dva dijela) više očekivala! :-(

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

prop_ovednik 15.12.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Vrijeme za kraj

Ako se sjetitte prvog filma,koji je po meni zaista zabavan i dobar,onda vam zaista nije jasno gdje je otisla carolija onih pvih dana...Crtez kljuca koji se trazi,Davy Jones i njegovo srce,Kraken(koji je poznat kao Dagon,bog mora i tesko bi dao da ga se priziva udaranjem po vodi), curice koje poljubcima varaju Jacka i ostavljaju ga da umre,neka vjestica(kasnije se ispostavljuje bozica),uskrsnuli mornari...Sve nam je to servirano u drugom nastavku,koji je defenitivno upskao stvari...
Treci dio popravio je koliko toliko ocajan drugi,vratio neke stvari na svoje mjesto i tako bih volio da ostane,makar kaouspomena na prvi dio,ali sve se bojim da nam kraj svijeta nudi previse materijala za potencijalne nastavke da bi to bilo slucajno...A Hollywood se uvijek vodio kvantitetom novca,nikako kvalitetom filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

korbar1 27.07.2007 Ocjena recenzije : 1.0

nadam se da je zadnji

DA BOG DA JE KRAJ OVE torture.fore-već viđene 2 put
film je ofucan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jteklic 27.07.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Osrednji nastavak

Nakon prva dva dijela ove trilogije ovaj treći je malo dosadan, da nisam gledao prethodna dva ovaj bi mi bio puno zanimljiviji i sigurno bi dobio zeleno svijetlo. Scenarij mi je malo previše kompliciran i daleko je lošiji od prvog filma. Jedino što ga spašava su izvrsni efekti i gluma glavnih glumaca. Iskreno trebali bi se zaustaviti na ovom filmu i ne snimati više nastavke.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

artemyda 25.07.2007 Ocjena recenzije : 3.75

gusarske legende

pirate sam odgledala prije oko mjesec dana, nakon sto sam na dvd-u odgledala prva dva nastavka.
i ostala pozitivno iznenadjena, s koliko je maste i ljubavi redatelj ( + ekipa) prikazao zivot nekadasnjeg morskog "podzemlja", i na duhovit, slikovit, a i malko melankolican nacin ( u zadnjem nastavku posebno)ozivio zamrle legende, vjerovanja, strast za avanturama i zivotom nesputanim pravilima ondasnjeg plemstva, te izumrle supkulture, tih tajanstvenih zarobljenika morskih prostranstava...
"na kraju svijeta" vec u samom naslovu govori nam mnogo vise od same radnje filma. govori nam o samoj poanti i srzi filma, o onom sto je zapravo zajednicki nazivnik sva tri nastavka- dodiru moguceg i nemoguceg, koji se ostvaruje kao posljedica zanimljivog koktela maste i avanturistickog duha, a svakom od nas predstavlja nesto drugo. nekome zemlju, nekome transcendent.. a nekome ljubav. to nesto, svakako je nedostizno koliko i bica i svjetovi iz gusarskih legendi, i egzistira kao univerzum, u kojemu se ispreplicu svi nasi snovi i sva nasa htjenja.
da ne duljim, ovaj film je taj univerzum docarao u svoj svojoj punini, punini vizije jednog redatelja, koji ju je gledateljskoj publici razotkrio kraz svijet gusara.
mozda nekome suludo i djetinjasto, ali NEMOGUCE je zazivjelo razotkrivajuci nam svoju tajanstvenu intimu transcendenta i bajki.
i to cijenim u ovom filmu.
treba ga gledat ocima djeteta, sto smo zapravo duboko u sebi svi mi,
i tada se mogu otkriti cuda.

ja sam ih vidjela.

pozdrav svima! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Zvonimir 17.07.2007 Ocjena recenzije : 2.33

Sasvim solidno

Film PK: ''Na Kraju Svijeta'' je dosta kvalitetno napravljen nastavak Mrtvačeve Škrinje u kojem se radnja osniva na traženju Jacka Sparrowa, kojega je 'popapalo' valiko krakato čudovište, i borbi pirata i britanaca kojima pomaže Leteći Holandez. Dok traje ta borba, Keira Knightley i Orlando Bloom se vjenčaju, majmun Jack, kao i obično 'pomaže', a teško skupljena piratska banda Jacka S. se pokušava izvući iz vrtloga. tijekom toga traje borba Jacka i kapetana Letećeg Holandeza za srca iz mrtvačeve škrinje koju je Jack uspio ukrasti dvojici glupih mornara brit. mornarice. Film je pomalo dosadan,ali ima i dijelova na kojima ne možeš maknit pogled s ekrana, te komičnih dijelova (dok traže Jacka onaj kinez je otkinija sebi palac na nogi). Ovaj film je dosta solidno napravljen ali bi mogao biti i bolji, malo promjeniti neke dijelove filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 10.07.2007 Ocjena recenzije : 0.0

valjda bude 4

Nije dinamičan poput 2 dijela,ali šta je tu je. Valjda bude 4 dio jer kraj me nije baš pretjerano oduševio.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vylette 09.07.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Ne znam kako komentirati ovaj film. U isto vrijeme je zanimljiv i dosadan, ako podijelite film na dva dijela, prvi dio je uzasno dosadan jer nema nekih zanimljiv akcija i sve...'miruje', dok se u drugom dijelu u prekratko vremena izdesava previse događaja. Međutim, sve te mane prekriva zadivljujuca masta pomocu koje je stvoren taj film, i NARAVNO izvrsni glumci.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

SharpshooterCro 02.07.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Production Budget

Iako još nisam gledao film, vidim da je u film uloženo 300 Mil dolara na box office mojo, a ne 200 što je gotovo "nezamjetna" razlika.
Koji box office laže?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lancome 30.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

boring boring

predugo traje i pomalo dosadnjikav, nothing special, sva sreca da nisam bacila pare za to, nego sam ga besplatno gledala

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Demostant 29.06.2007 Ocjena recenzije : 4.5

Zabavno i dobro

Akcija od početka do kraja. Šlag na tortu za kraj trilogije (nadajmo se ;-)). Istina film ima propusta, neke stvari nisu objašnjene ili su nelogične, npr. marginalizacija lika boginje Kalisto u stilu "tresla se brda, rodio se miš". Još jednom odlične uloga Johnnya Deppa. Keira je ljepša nego ikada :-) U filmu se iznimno ističe lik kapetana Barbosse koji je nekako ispao najveća "faca" filma. Svim ljubiteljima prethodnih dijelova Pirata s Kariba obavezno za pogledati no uz preporuku da prije samog 3 dijela pogledaju prva dva da obnove sječanje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nobles 29.06.2007 Ocjena recenzije : 3.33

film je izvrstan. aravno kao i većina nastavaka ne donosi ništa pretjerano novo ( osim twistova u priči ), ali dostojan kraj trilogije ovako dobrog filma. efekti mrak, priča zanimljiva, beskrajno maštovita. na momente se osjećate kao da ste tamo, prebacivanje kadrova mirnog pa zatim uzburkanog mora prekrasno je. slažem se da je "jedinica" uvijek jedinica,ali ovaj film je, sa maštovite i zabavne strane daleko bolji od prvog i drugog dijela zajedno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

catherine.757 27.06.2007 Ocjena recenzije : 1.4

Najbolje od najboljeg

Ne znam šta neki uporno pljuju po piratima. Ljudi, ako vam se ne sviđa, i ako ne znate shvatiti šalu, nemojte ni gledati film!
Meni je treći bio najbolji film, bolji od drugog i prvog zajedno. Ima najviše smijeha, ali i nekih realno-nerealnih događaja. Keira mi malo ide na živce. Ali sve u svemu je napeto, odlično, smiješno, i originalno. Naravno, ne bi bilo tako dobro da nema Johnnya Deppa a.k.a. Jacka Sparrowa. Svakako trebate pogledati film, ako imate smisla za humor, i ako su vam se svidjeli njegovi prethodnici. A najbolja scena mi je bilo vjenčanje usred bitke. Nasmijala sam se do suza. Čudi me što je Will postao drugi Davy Jones, al ok. Obavezno kupujem film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

film 26.06.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Nije dobar

Najgori od njegovih prethodnih nastavaka!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: