Pirati s Kariba: Na kraju svijeta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Pirates of the Caribbean: At World`s End (2007.)

Walt Disney Pictures / Continental film

168` akcija, avantura, komedija

Režija:           Gore Verbinski

Uloge: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgård, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Andy Beckwith, Reggie Lee, Chow Yun-Fat

Scenario:        Terry Rossio, Ted Elliott

Producent/i:   Jerry Bruckheimer

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pirati s Kariba: Na kraju svijeta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
102
0.00

Završni dio trilogije o pustolovinama Jacka Sparrowa odvodi nas na sam kraj svijeta gdje se suočava s opakim gusarom Sao Fengom i hordom drugih problema.

U najboljoj maniri drugih dijelova popularnih trilogija, `Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja` završili su cliffhangerski. Zato se na samome početku najnovijih piratskih pustolovina naši junaci nalaze u sto briga, muka i dilema. Jack Sparrow (Johnny Depp) zarobljen je u želucu Davyja Jonesa, a njegovi ga kolege Elizabeth Swann (Keira Knightley) i Will Turner (Orlando Bloom) pokušavaju spasiti. Nezavidna situacija u kojoj su se našli primorala ih je da sklope savez sa svojim dosadašnjim neprijateljem – kapetanom Barbossom (Geoffrey Rush).

Ekipa odlazi na putovanje preko Sedam mora, na kojima Davy Jones i ukleti brod `Leteći Holandez` šire strah i trepet, a putem se ne moraju suočiti samo s nemirnim vodama, već i s mrežom izdaja i pobuna na vlastitome brodu. Njihov je cilj egzotični Singapur gdje se moraju suočiti s opasnim i prepredenim gusarom Sao Fengom (Chow Yun-Fat). Ono što slijedi je bitka epskih proporcija u kojoj svatko mora izabrati stranu, a njezin će ishod odrediti ne samo njihove živote, nego i budućnost i slobodu piratskog života općenito.

Nastali prema `vožnji` iz Disney Worlda, `Pirati s Kariba` osvojili su svjetsku publiku svojim šarmom i humorom, pokupili puno nominacija za Oscara, a indie-zvijezdu Johnnyja Deppa pretvorili u jednog od planetarno najpopularnijih glumaca. Unatoč budžetu od 140 milijuna dolara, prvi je dio bio iznenađenje na box-officeu, pogotovo kada je u totalu na matičnome tržištu utržio čak 305 milijuna. Nastavak se pokazao još uspješnijim, zaradivši 420 milijuna dolara na matičnome tržištu i preko milijardu dolara u cijelome svijetu, smjestivši se tako na listu najuspješnijih filmova, odmah nakon `Titanika` i `Povratka kralja`.

S budžetom od 200 milijuna dolara, `Pirati s Kariba: Na kraju svijeta` svoj će pohod započeti 25. svibnja, istovremeno u cijelome svijetu. Uspjeh na blagajnama mu je zagarantiran, kako zbog popularnosti prethodnika, tako i zbog činjenice da je zadržao originalnu ekipu isprd i iza kamere u sva tri dijela. I iako je kritički dvojka bila nešto slabije prihvaćena nego jedinica, oba su dijela dobila više nego solidne ocjene, a za očekivati je da ni treći dio neće previše kvalitativno iskakati.

`Pirati s Kariba: Na kraju svijeta` najavljuje se kao završni dio trilogije, iako se već govori o snimanju četvrtoga dijela. To nas uopće ne čudi s obzirom na uspjeh prethodnika. No, ukoliko do toga dođe, neke promjene u ekipi bit će neizbježne. Redatelj Gore Verbinski još nije potvrdio svoj angažman, a ni ostatak ekipe još se nije izjasnio. Zapravo im taktika i nije loša – nešto se premišljaju i prave neodlučni, sve dok im studio ne ponudi nove šesteroznamenkaste cifre. Veće nego prošli put, naravno, jer u nastavcima je uvijek sve veće.