Dobri Nijemac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dobri Nijemac

Dobri Nijemac

The Good German (2006.)

Warner Bros. / Continental film

107' drama, triler

Režija:           Steven Soderbergh

Uloge: George Clooney, Cate Blanchett, Tobey Maguire, Beau Bridges, Tony Curran

Scenario:        Paul Attanasio

Producent/i:   Benjamin Waisbren, Frederic W. Brost, Ben Cosgrove

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dobri Nijemac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

U Soderberghovom homeagu filmovima četrdesetih Georgea Clooneya koji glumi američkog novinara upletenog u urotu oko ubojstva u poslijeratnom Berlinu.

Steven Soderbergh se ovoga puta odlučio za crno-bijeli homeage filmovima četrdesetih godina prošlog stoljeća kombinirajući arhivski materijal sa novosnimljenim scenama.

Novinar Jake Geismer (George Clooney) našao se u Berlinu 1945. godine u ulozi ratnog izvjestitelja na mirovnoj konferenciji na kojoj će saveznici odlučiti o sudbini poražene Njemačke i oslobođene Europe te, naravno ušićariti nešto za sebe.

Jake upoznaje poručnika Tullyja koji ostavlja dojam dobrog dečka sa američkog Zapada no ispostavit će se da je riječ o pokvarenom čovjeku koji se savršeno uklopio u Berlinsku svakodnevnicu u kojoj svatko nastoji doći do onog što želi bilo da je riječ o novcu, slavi ili jednosmjernoj karti za izlaz iz grada.

Jakeova bivša djevojka sada je u Tullyjevom zagrljaju, a uključena je i u njegove aktivnosti na crnom tržištu. Nakon Tullyjevog ubojstva oni će se ponovno zbližiti nastojeći otkriti okolnosti ubojstva koje iz nekog razloga ne zanima ni Američku, ali ni Rusku stranu.

i.k.