Slučaj Pelikan - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slučaj Pelikan

Slučaj Pelikan

Pelican brief (1993.)
141' triler

Režija:           Alan J. Pakula

Uloge: Julia Roberts, Denzel Washington, Sam Shepard, Stanley Tucci, John Lithgow, John Heard, Tony Goldwin

Scenario:        John Grisham, Alan J. Pakula

Producent/i:   Alan J. Pakula

Zemlja:          Sad

Linkovi: imdb

Slučaj Pelikan

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.14
7
0.00

Ništa zajedničko nisu imali dva ubijena suca američkog vrhovnog suda, osim borbe za zaštitu okoliša. Mlada studentica prava, Darby Shae ima svoju teoriju o slučaju, o kojem je sačinila izvještaj koji je nazvala 'Slučaj Pelikan' i predočila isti svom profesoru i ljubavniku...

Ubojstva dvojice sudaca vrhovnog suda izazvala su pravu buru nezadovoljstva javnosti, no istražni organi tapkaju u mraku pa se čini kako će se počinitelji izvući nekažnjeni. Fakultetski profesor prava, koji je prije nekoliko godina jednom od ubijenih bio asistent, od svoje studentice, istovremeno i ljubavnice, Darby Shaw (Julia Roberts) dobija izvještaj koji istražuje moguću pozadinu ubojstava te ukazuje na potencijalne krivce, odnosno naručitelje. No ono što se ispočetka činilo tek briljantno izvedenom fakultetskom vježbom ambiciozne studentice pretvara se u pravu noćnu moru nakon što profesor izvještaj preda prijatelju koji radi u FBI-ju. Odjednom, Darby se nađe u cijelom nizu opasnih situacija, a nakon što joj automobil odleti u zrak, nema nikakve sumnje da je zagrebla preduboko ispod površine.

Možda i najbolja adaptacija nekog romana Johna Grishama u režiji Alana J. Pakule, 'Slučaj Pelikan' je napeti triler koji unatoč dugom trajanu i kompliciranoj radnji brzo proleti.