Gospodar prstenova: Dvije kule - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gospodar prstenova: Dvije kule

Gospodar prstenova: Dvije kule

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002.)

New Line Cinema / ISSA film i video

179 min. (224 min. - produ¾eno izdanje) akcija, avantura, fantastika

Režija:           Peter Jackson

Uloge: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Christopher Lee

Scenario:        Peter Jackson, Stephen Sinclair, Frances Walsh, Philippa Boyens, J.R.R. Tolkien

Producent/i:   Peter Jackson, Michael Lynne, Mark Ordesky, Robert Shaye, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Linkovi: imdb

Gospodar prstenova: Dvije kule

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.40
142
0.00

StjepanSpi 12.08.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Divovi

Nemam većih kritika na film, osim jedne, a to je kada ent drži Pippina i Merrya u rukama. Naime, oni su vrlo mali i niski koliko ja znam, a ent je ogroman, a kada ih on drži u nekim trenutcima izgleda kao da su Pippin i Merry divovi, a ne mali hobiti. Veliki su kao 1/4 tog enta.

Sve u svemu jedna čvrsta četvorka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Edita :) 28.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Ne kužim :/

Kak je taj film ospio nak' dobro proć na Oskaru..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

stjepanj 16.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

hm..da komentiram, pa ajde kad sam vidio strijelca da mi skejta niz stepenice s nekakvom korom od drveta i ubija s 99 strijeli svu rulju oko sebe (to nemoze ni robin hood) :-) film mi je totalno propao s takvim glupostima u 2 i 3 nastavku!!inace opcenito film je jako dobar ali da nema takvih gluposti ,bil bi cista 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 31.12.2007 Ocjena recenzije : 0.0

saga se nastavlja

Borba za Međuzemlje se nastavlja. Prsten je i dalje na putu uništenja, Frodo uz svog najvjernijeg prijatelja Sama i dalje gazi prema Mordoru, a tu se pridružuje i Gollum. To stvorenje je prikaz što pohlepa može napraviti od živog stvorenja. Gollum je podijeljena ličnost, u njemu još živi pohlepa za Prstenom a u isto vrijeme ga izjeda krivnja zbog svih zala koje je napravio pod utjecajem istog Prstena. I dok vodi Froda i Sama prema Kletoj gori, u isto vrijeme razmišlja kako se opet dokopati svog blaga. Izvanredan prikaz nihilizma ljudskosti (u knjizi je to stvorenje i njegova preobrazba fantastično opisano). U isto to vrijeme ostatak družine radi na uništenju neprijatelja. Vode se bitke. Vilenjaci ponovno ulaze u savez sa ljudima. Žrtve padaju na obadvije strane. Veću ulogu u poražavanju zla dobivaju i dva simpatična hobita - Pipin i Merry. U prvom dijelu su djelovali poprilično nespretno, ali sada preuzimaju ulogu u cijelom ratu za prsten. Film je snimljen sa strahovitim efektima bitaka i održavaju napetost kod gledatelja. Za mene najbolji dio trilogije. I opet se vidi kako su svi likovi bitni u cjelokupnoj borbi, jer svaki nosi svoj zadatak, i svaki potez koji se napravi utječe na sudbinu svih. Ali da bi vidjeli da li će sudbina biti naklonjena dobru ili zlu moramo počekati i treći dio trilogije.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 15.07.2005 Ocjena recenzije : 1.4

DVA PALCA DOLJE !!

O, Bože, što mi je ovo trebalo? Kako sam mogao baciti 20 kuna i pogledati ga u kinu prije tri godine? Pa bolje da sam tih 20 kuna dao nekom prosjaku na ulici na putu do kina. Gospodar prstenova: Dvije kule je nevjerojatno precijenjen film! Priča je plitka i naivna. Sve te silne borbe oko jednog jebenog prstena? Ma dajete molim vas! Gluma je patetična i neuvjerljiva. Peter Jackson bi se trebao ugledati na Larsa von Triera koji bez imalo specijalnih efekata pravi remek-djela. Ovo je strašno! Nikada si neću oprostiti što sam potrošio 180 minuta svog života na ovo stajsko gnojivo!!
P.S. Ne želim da fanovi LOTR-a ovu moju recenziju, tj. negativne kritike, shvate osobno i da se uvrijede. Ove negativne komentare upućujem tvorcima ovog filma.

Ocjena filma: 1

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dabar 06.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Meni je "Povratak Kralja" bolji iako nije ni "Dvije Kule" loš film.Ali mi je pak film "Dvije Kule" bolji od prvog nastavka.Film bih preporučio svim gledateljima mitskih filmova.Također ovaj film ima fenomenalne efekte(ništa bolje od "Povratak Kralja").

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 18.05.2005 Ocjena recenzije : 2.67

Još bolje od prvog dijela!

Kao što spominjem i u naslovu.Barem meni,ovo je najbolji dio.Svima je najbolji treći,ali meni je bolji drugi.Sa fenomenalnim specijalnim efektima i odličnom glumom.Definitivno vrijedno gledanja!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 24.04.2004 Ocjena recenzije : 1.67

središnji i najlošiji dio

kao što rekoh, najlošiji dio.
događaji iz knjige su skroz preokrenuti, toliko je knjiga izmjenjena da je sve dovedeno do neprepoznatljivosti.
vojska vilenjaka koja je došla u pomoć helm's deepu u knjizi ne postoji, itd. mnogo gluposti zapakiranih da bi pomoglo "akcijskom" ugođaju filma. da ne komentiram legolasov izlet na štitu koji je najgluplji dio filma.
sad malo pozitivnih strana. lik goluma je napravljen genijalno, akcijske scene su veličanstvene, scenografija, kamera i fotografija odlične. glumačka ekipa ne baš tako dobra, ali solidno se drži.
sve u svemu, jako impresivan film. solidna +trojka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Linnark 25.01.2004 Ocjena recenzije : 3.25

Velika filmska saga

Tako ga svi veličaju. Meni LotR (film) to i nije. Čitao sam knjigu i osvojila me. Gledao sam film i ostao sam ravnodušan. Spcijalni efekti su super, glumci su super, sve je super, ali opet nešto fali. Slika i izgled Međuzemlja je izvanredan, dugo nije bilo ovako opuštajućeg filma (što se scena tiče). Najveću zamjerku imam u tome što se dijalozi sastoje od previše simboličkih rečenica. Film definitivno vrijedi pogledati, ako treba i po nekoliko puta. Imati ga u svojoj kolekciji DVD-ova, svakako. Ali nije film koji je bolji od svega do sada snimljenoga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: