Kaos u Bangkoku - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kaos u Bangkoku

Kaos u Bangkoku

Bangkok Dangerous (2008.)

Lionsgate Entertainment/VTI

100' akcija, krimi, triler

Režija:           Danny Pang, Oxide Pang

Uloge: Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm, Charlie Yeung, Panward Hemmanee, Nirattisai Kaljaruek, Dom Hetrakul

Scenario:        Jason Richman

Producent/i:   Nicolas Cage, Norman Golightly, William Sherak, Jason Shuman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Kaos u Bangkoku

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.43
7
0.00

citadel 04.07.2009 Ocjena recenzije : 4.0

mnogo puta viđeno

O ovome filmu se nema što puno govoriti - ovo je stotinu puta viđena priča o profesionalnom ubojici. Sve se svodi oko Nicolasa Cage - i da nije njega film bi bio nevjerovatno dosadan (iako u ovome filmu nije baš zavidan). Cage djeluje jednako kao i u prošlim filmovima, uvijek isti izraz lica i boja glasa. Prisutne su i njegove naracije o načinu njegova života i savjetima i opažanjima vezanim uz njegov posao. Donekle te naracije olakšavaju gledanje, nakon prve polovice postaje jednoličan i razvodnjen - klasična pucnjava čiji je ishod (spoiler) samoubojstvo Nicolasa.
Fali mi ovdje malo uvjerljivosti, dublje priče, bolje režije ali uzimam u obir da su film pravili nekakva braća kosooka. Kao što je već netko rekao, ovaj film se svodi oko prikaza Cagea - kojemu se, kako se čini, i nije baš do glume. Preporučam njegovim fanovima samo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 08.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Bangkok Dejavu!!!

U posljednje vrijeme (2007-2008) holywood je poludio za filmovima koji obrađuju temu „profesionalnog“ ubojice, ili još bolje opravdanog ubojstva, pa tako je i ovaj samo jedan u velikom nizu istih ali lošijih uradaka.

Dali je razlog te inspiracije trenutno hit serija Dexter (koja je baduvej u ovom trenutku ušla u treću sezonu, ali ne i kod nas) ili su ameri konačno pukli pred svom tom kućnom kolekcijom oružja. No bilo kako bilo Kaos u Bangkoku je samo jedan u nizu loših kopija, koja više djeluje kao promocija Nicolasa Cagea, koji ubija vrijeme dok ne naiđe film koji će film, njega i ostalu filmsku ekipu (koja u ovom filmu i „ne postoji) podignuti u visine…

Kaos u Bangkoku bazira se na Nicolasu Cageu, odnosno njegovom monologu, njegovoj karizmatičnosti, tajanstvenosti koja je tipična za njega, a sama priča je klišejasta, jeftina i prepuna glumaca koji su na zapadu relativno nepoznati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 09.09.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Uvijek napaćeni Nicholas Cage

Evo još jedne u nizu uloga Nicholasa Cage-a gdje glumi ubojicu plaćenika i paćenika. Čak i kada ima ulogu plaćenog ubojice, on mora biti napaćen. Do sada je glumio paćenike kojega jadne žene spale na lomači (Čovjek Od Pruća), gdje obeća konobarici napojnicu od milijun dolara itd, itd, itd. Ovdje ubija kao od šale, ali ne može Cage tek tako biti negativac, pa ipak je on nećak od F. F. Coppole. Inače film obiluje akcionim scenama, tako da je pretežno namijenjen muškoj publici nesklonoj kretenskim ABBINIM hitovima u filmu Mamma Mia!!! (dobar naziv za još jedno smeće od filma). Inače primjetio sam da je u Cinestaru kopija filma bila vrlo loša. Cijelo vrijeme sa desne strane platna bila je jedna poveća crta koja sigurno nije dio filma. Usto, kako često idem u kino moram konačno reći da je zaposleno osoblje u Cinestaru katastrofalno (od djevojaka na blagajnama pa do dečkića pederčića koji se prave pametnima zato što misle da su bili odlični učenici u srednjoj školi). Kada sve uzmemo u obzir (tj stranice www.piratebay.org i www.divxtitlovi.com gdje se mogu skidati dobre kopije filmova), možemo slobodno reći da se ni Cinestaru u budućnosti ne piše dobro s obzirom da za nekim Američkim premijerama zna kasniti i po godinu dana (npr. Iluzionist). I da ne zaboravim za kraj: Hvala što ste ovu moju recenziju u kojoj sam malo pisao o filmu ocijenili jedinicom. Ocjena filma: 2

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: