Kaos u Bangkoku - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kaos u Bangkoku

Kaos u Bangkoku

Bangkok Dangerous (2008.)

Lionsgate Entertainment/VTI

100' akcija, krimi, triler

Režija:           Danny Pang, Oxide Pang

Uloge: Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm, Charlie Yeung, Panward Hemmanee, Nirattisai Kaljaruek, Dom Hetrakul

Scenario:        Jason Richman

Producent/i:   Nicolas Cage, Norman Golightly, William Sherak, Jason Shuman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Kaos u Bangkoku

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.43
7
0.00

Život anonimnog ubojice iznenada kreće u novom smjeru kada dolazi u Tajland kako bi izvršio seriju naručenih ubojstava.

Joe (Nicolas Cage) je ovako opisao svoje zanimanje: 'Moja karijera me vodi na najrazličitija mjesta. Posao je pouzdan je, a lova je dobra. No, nije to za svakoga.' Joe je nemilosrdni plaćeni ubojica koji kreće u Bangkok kako bi eliminirao četiri neprijatelja opasnoga kriminalnog bossa zvanog Surat. Po dolasku unajmljuje Konga, sitnog uličnog kriminalca, da obavlja sitne poslove za njega, a plan je ubiti ga na kraju cijele priče kako bi prikrio sve tragove koji bi ga mogli povezati s ubojstvima. No, uvijek treba imati rezervni plan jer ono što slijedi Joe sigurno nije planirao.

Iako uvijek radi sam, Joe je ovaj put zanemario svoj imidž vuka samotnjaka i uskoro se nađe u ulozi mentora mlađem Kongu. U isto vrijeme započinje i flert s lokalnom djevojkom koja radi u obližnjoj trgovini. Joe polako pada pod utjecaj mističnog i zamamljivog Bangkoka, što ga natjera na sumnju i preispitivanje svoje mračne i usamljene prošlosti. Ovo je možda najgori trenutak za preispitivanje svoje savjesti jer sat polako otkucava i sve je manje vremena da se izvrši posao. Joeu je sve teže povući obarač i zaboraviti na žrtvu, a razbješnjeni Surat odluči kako je vrijeme da se direktnije uplete u cijelu priču.


'Kaos u Bangkoku', trailer

'Kaos u Bangkoku' su režirali blizanci Danny i Oxide Pang. Njihov režiserski debut bila je upravo tajlandska verzija 'Bangkok Dangerousa' iz 1999. godine. Zahvaljujući uspjehu svog prvog filma, koji je odlično prikazao atmosferu i ambijent crne strane Bangkoka, omogućen im je i izlazak na internacionalnu scenu. Nakon toga napravili su horor 'Oko' (2002), čiju smo amerikaniziranu (i lošiju) verziju imali prilike gledati i u našim kinima. 2008. godine odlučili su se vratiti korjenima i u suradnji s Jasonom Richmanom, koji je malo ušminkao i izglancao orginalni scenarij, nastao je 'Kaos u Bangkoku' s Nicolasom Cageom ('Next', 'Ghost Rider') u glavnoj ulozi.

Variety kaže: 'Iako je film imao potencijala (egzotičan ambijent i solidna orginalna priča), krajnji rezultat nije baš impresivan. Braća Pang su uzeli poznati hollywoodski recept o usamljenom plaćenom ubojici i dodali mu Tajlandske začine, što ipak nije bilo dovoljno da se izbjegne prosječnost i ponavljanje.' Ovdje treba reći i to da su filmski fanovi već nakon trailera popljuvali Cageovu glumu. Iako se iz jednog običnog trailera ne može puno toga vidjeti, velika većina tvrdi da Nicolas izgleda kao da se uopće ne trudi i da nije unio nikakve novitete u svoj glumački stil već skoro deset godina.

Mi možemo samo reći da su slični komentari bili u opticaju i kada je 'Nacionalno blago' trebalo ugledati svjetlo dana, a na kraju se taj film pokazao kao ultimativni kino-hit. Nemojte odmah u startu otpisati Cagea, jer on je oduvijek bio cooler i sigurni smo da će se mnogima svidjeti ovaj akcijski triler.

zl.m.