Transformers: Osveta poraženih - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Transformers: Osveta poraženih

Transformers: Osveta poraženih

Transformers: Revenge of the Fallen (2009.)

Paramount Pictures/Blitz

147' akcija, avantura, ZF

Režija:           Michael Bay

Uloge: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Rainn Wilson

Scenario:        Ehren Kruger, Roberto Orci, Alex Kurtzman

Producent/i:   Ian Bryce, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Don Murphy

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Službene stranice
Imdb

Transformers: Osveta poraženih

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.11
37
0.00

Borba za Zemlju je završila, ali borba za svemir tek počinje. Nastavak jednog od najvećih blockbustera diljem svijeta.

Prošle su dvije godine otkad je mladi Sam Witwicky (Shia LaBeouf) spasio svemir od odlučujuće bitke između zaraćenih rasa robotskih vanzemaljaca. Usprkos velikom junaštvu, Sam je još uvijek prosječni tinejdžer kojeg svaki dan muči činjenica da će uskoro otići na koledž, ostaviti svoju djevojku Mikaele (Megan Fox) i rastati se od svojih roditelja. Naravno, još mu je teže svoj skori odlazak objasniti autobotu Bumblebeeju.

Sam je dao sve od sebe da zaboravi na sukob u Mission Cityju i vrati se svojoj dnevnoj rutini, ali bitka između Autobota i Decepticona uspjela je potaknuti mnoge promjene, Stvorena je nova agencija pod nazivom NEST koja želi surađivati s Autobotima kako bi se izbjegao još jedan smrtonosni sukob s Decepticonima.

Samov život lijepo će se posložiti u novoj školi, ali uskoro će mu se javiti neobične vizije. Unatoč svojim planovima, Sam će se ponovo naći usred rata između Autobota i Decepticona, u kojem će se odlučiti o sudbini svemira.


'Transformers: osveta poraženih', trailer

U naslovnim ulogama pojavljuju se iste mlađahne/seksi/nadobudne holivudske face Shia LaBeouf (čije prezime u prijevodu s francuskog znači 'govedina') i Megan Fox (čije prezime u prijevodu s engleskog znači 'lisica') kao i u prvom nastavku. Redatelj je ponovo Michael Bay kojeg pospredno nazivaju holivudskim kraljem spektakularnih eksplozija i vratolomnih akcija. Upravo je kombinacija svježeg glumačkog mesa i (pre)nabrijanih vizualnih efekata donijela globalni uspjeh 'Transformersima' koji će ovaj nastavak teško ponoviti.

Dok su prvi film svi proglašavali simpatičnim ljetnim blockbusterom, punim duhovitih dijaloga i dobre zabave, 'Transformers: osveta poraženih' kritika je dočekala na nož. Mršavih 21% na Rotten Tomatoes govori nam da je pred nama nastavak rađen sa samo jednim ciljem - da zaradi što više zelembaća.

Kritičari mu zamjeraju nedostatak smislene radnje, plitki razvoj likova, previše akcijskih scena i preglasne zvučne efekte. S druge strane, mnogi od njih se slažu da su scene borbi robota vrhunski snimljene i da je ovo punokrvni ljetni hit kojem je uspjeh na blagajnama podmazan motornim uljem. Uostalom, od priče o automobilima koji se pretvaraju u robote iz svemira ni ne očekujemo dramsko-lirske dijaloge i emocionalnu neizvjesnost. Zato vjerujemo da će svi oni koji od 'Transformersa 2' očekuju dobru zabavu i puno tutnjave u kinu i dobiti ono što su tražili.