Isplata - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Isplata

Isplata

Paycheck (2003.)

Dreamworks / Blitz film i video

110' akcija, ZF

Režija:           John Woo

Uloge: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Paula Giamatti, Joe Morton, Emily Holmes

Scenario:        Dean Georgias

Producent/i:   Michael Hackett, John Woo

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Isplata

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
30
0.00

Bi li pristali da vama izbrišu dio pamćenja? Koliko bi novaca za to tražili? Intrigantna i napeta ZF priča o kompjuterskom stručnjaku koji ne prodaje samo svoj intelekt, već i pamćenje.

Jennings (Ben Affleck) je briljantni kompjuterski inženjer kojeg high-tech korporacije unajmljuju za rad na tajnim projektima. Po završetku posla, kratkoročno mu se pamćenje briše kako ne bi širio strogo povjerljive informacije. Uskoro mu se pruža prilika za posao na kojem bi zaradio 4,4 milijarde dolara (!) u tri godine. Očekujući isplatu, nakon obavljena posla, Jenningsa iznenadi objava da isplate neće biti, ali i čudno pismo koje prima...

Izbrisana pamćenja, ne može dokazati pogrešku. Pred njim je put otkrivanja vlastite prošlosti, zamršeni puzzle koji je opasniji no što misli. U toj utrci s vremenom, Jenningsu pomaže Rachel (Uma Thurman), žena s kojom je radio i koju je posljednje tri godine, navodno i volio.

'Paycheck' je još jedan film temeljen na kratkoj istoimenoj priči Phillipa K. Dicka iz 1953. Iako zanimljive priče, teško će proći bolje od drugih Dickovih adaptacija kao što su SF klasci 'Istrebljivać', 'Potpuno sjećanje' ili 'Specijalni izvještaj'.

Čini li se to meni ili je ovaj film jako sličan, bar po svojoj premisi, filmovima poput 'Total Recall' ili 'Gattaca'... a ima čak i Umu Thurman u sličnoj ulozi. Ne znam, pogledajmo. U svakom slučaju, sigurno ne nedostaje kvalitetno režirane akcije majstora Johna Wooa ('Face/Off', 'Mission Impossible 2').