Your Highness - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Your Highness

Your Highness

Your Highness (2011.)

Universal Pictures

102' avantura, komedija, fantastika, parodija

Režija:           David Gordon Green

Uloge: Danny McBride, James Franco, Natalie Portman, Zooey Deschanel

Scenario:        Danny McBride, Ben Best

Producent/i:   Scott Stuber

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Your Highness

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.25
8
0.00

markoboban 23.01.2015 Ocjena recenzije : 5.0

Vitez, bitanga, nevesta i ratnica

David Gordon Green stavio je režiserski pečat na nekonvencionalnu komediju, koja na sarkastičan način crpi humor iz izlizanih fora i fazona viđenih u brojnim avanturističkim filmovima sa vitezovima i ratnicima, zmajevima i ostalim nemanima, lepim, a bespomoćnim devojkama. Satirična, neobavezna, prožeta vrcavim dijalozima pretežno nastalim kao plod čiste improvizacije, komedija poseduje tipična obeležja iz one grupe filmova koji imaju aspiraciju da nam priušte bezazlenu zabavu i eventualno nas malo nasmeju. Osnovne konture priče postavili su Ben Best i Danny McBride (alfa i omega ovog ostvarenja, imajući u vidu da je i izvršni producent, kao i nosilac glavne role). Narativ sa klišeiziranim zapletom prilagođen je prizemnom humoru sa puno vulgarnosti, prostakluka, sočnih psovki i aluzija na genitalije. U centru pažnje su dvojica iskarikiranih likova, braća totalno različita po karakteru. U urnebesnoj avanturi braća će se zbližiti i uveriti da samo udruženi i složni mogu da nadvladaju moćnog neprijatelja i pošalju jednom za svagda u večna lovišta zlog čarobnjaka Leezara. A pojava i nesebična pomoć neustrašive ratnice Isabel, samo je dodatni začin, koji će iz temelja da protrese mračni svet čarobnjaka i veštica. Ali i da pronađe put do srca čangrizavog, malodušnog princa Thadeousa... Dobro zezanje je primetno u svakom kadru, pa je jasno kako priča nije baš konzistentna, jer se čini da je scenaristički tim samo nabacao gomilu skečeva kako bi napravio običnu sprdnju. Postignut rezultat je takva vrsta humora koja neće definitivno da se svidi svima. A gluma je osrednja što i ne čudi, jer komičarske veštine ovde baš i nisu posebno ispoljene, obzirom na stereotipno skrojen scenario, gde je sve površno. Bilo kako, očito da je Danny McBride ostavio povoljan utisak, a njemu uz rame i Natalie Portman, u jednoj za nju netipičnoj ulozi. Odličan je kao epizodista Rasmus Hardiker, pošto je Courtney kao ponizni sluga baš smešan lik (uvrnute grimase malo koga ostavljaju ravnodušnim). Živopisni kostimi i maštovita scenografija oslikali su fantastičan svet s mitološkim bićima, što je uz prikladne specijalne efekte stvorilo željen ambijent. Universal Pictures je osigurao relativno raskošnu produkciju, uloživši oko $49,900,000 u ceo projekat. Visina ulaganja nije garant za kvalitet, a to je ovde dobilu drastičnu potvrdu kroz značajan komercijalni podbačaj. U suštini reč je o komediji koja iako nije bog zna koliko duhovita, ipak poseduje dobre segmente sa par uspelih skečeva iz kojih iskače uvrnuti humor. Nesumnjivo da će i to biti dovoljno poklonicima žanra da filmu pruže šansu i odluče se da ga pogledaju. Oni zahtevniji i ozbiljniji, mogli bi komotno da ga zaobiđu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tina91 27.04.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Masonski film

Ima jako puno masonskih obilježja ali je dosta smiješan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 12.08.2011 Ocjena recenzije : 3.33

Glup do bola

Nakon priličnog uspjeha filma ‘Pineapple Express’ skoro pa ista ekipa se bacila na snimanje novog filma u kojem scenarij potpisuje McBride, ovdje ujedno i glavni glumac. Riječ je o ‘Your Highness’, filmu s nevjerojatno glupim scenarijem i forama koje se većinom baziraju na seksu, testisima, penisima, prikrivenim gay odnosima i sličnim stvarima koje nažalost nisu nimalo smiješne, te se s pravom treba zapitati da li su McBride i Best napisali scenarij za ovaj film totalno napušeni ili su stvarno na nivou tinejdžera po pitanju humora. U svakom slučaju bolno je gledati Natalie Portman u ovakvom filmu, pogotovo u godini u kojoj je zasluženo dobila Oscara, baš kao što je bolno gledati besmislenost i predvidljivost scenarija kako film odmiče kraju. McBride je simpatičan, Franco loš (za razliku od ‘Pineapple Expressa’ u kojem nosi film), a ipak najveće pohvale dobiva redatelj Gordon Green zbog kojeg film neočekivano na trenutke ima odlične specijalne efekte baš kao i prilično dobre setove, te snimke pogotovo eksterijera. No, to apsolutno ništa ne vrijedi, a prava je umjetnost budžet od čak 50 milijuna dolara; zbog čega treba s pravom čestitati producentima kako su osigurali tako ogroman budžet podvalivši ovako glup film financijerima. Veliko razočaranje!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 20.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Šteta što je ispao ovakav

Meni osobno ovo je razočaranje godine. Na trailerima mi je izgledalo kao da bi ovo mogla biti urnebesna komedija, a na kraju ispao film sa užasno glupom radnjom i svega par nasmijavanja, što nikako ne mogu oprostiti. Užas!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 23.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Your Highness 2

Sorry, da napomenem, da glumacka ekipa i nije bas losa..a cini mi se da je reziser ovoga filma i Pinejpl Expres isti lik...sve u svemu do koljena :-)...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 23.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Your Highness

Hehe, prije kojih 6,7 dana izgledam ja ovo cudo. A sta da vam kazem..pokusaj Shreka sa stvarnim glumcima,tako sam ga ja dozivio. Malo sam se i nasmijao,tipa, joj budala...ccc..vidi ovo, ali srednjovjekovno sranje i pokusaj da se nesto kao mi nasmijemo. Dva su princa, jedan ojebina samo uziva,luta,krka, drugi tatin sin, heroj. Sad ovaj ojebinasti treba sa bratom da ide u jednu misiju da postane heroj, sto ce i biti, lafo uz mnoge peripetije. Ali sve je nekako kao Dusko Dugousko u crtanom...film pa de...bezze..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: