Avanture Tintina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Avanture Tintina

Avanture Tintina

Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (2011.)

Columbia Pictures, Paramount Pictures, Blitz film i video

107' akcija, avantura, animirani, dječji, spektakl

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Daniel Craig, Jamie Bell, Simon Pegg, Cary Elwes, Andy Serkis

Scenario:        Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish

Producent/i:   Peter Jackson, Kathleen Kennedy, Steven Spielberg

Zemlja:          SAD, Novi Zeland

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Avanture Tintina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.42
19
0.00

johnny08 06.04.2012 Ocjena recenzije : 5.0

The Adventures of Tintin

Spielbergov prvi animirani film „The Adventures of Tintin”, baziran na stripovima belgijskog autora Hergea (Georges Remi) koji je počeo s stripovima o Tintinu davne 1929., je odlično napravljen animirani film s pregršt avanture i misterije kroz cijelo trajanje filma. Scenarij je odlično napisan i Tintin izgleda kao još jedan Spielbergov junak, Indiana Jones, dok pokušava riješiti razne misterije uz pomoć vjernog psa Snowya i simpatičnog, pijanog kapetana Haddocka. Ono u čemu Spielberg uspijeva s Tintinom je dati gledateljima miks humora, avanture i odlične animacije na način da se doista zabavimo kroz gledanje ovog filma jer postoji zaista puno odlično napravljenih akcijskih scena, humora koji proizlazi većinom iz jako zabavnih likova kapetana Haddocka ili policajaca Thomson i Thompsona. Avantura se također postiže i mijenjanjem lokacija, pa tako iz grada prelazimo na more, pa u pustinju, Maroko, itd. i dinamična radnja ne jenjava. Možda jedina zamjerka se može dati zbrzanom kraju, obračunu s glavnim negativcem Sakharinom, ali „The Adventures of Tintin“ je uspio animirani film koji začuđujuće nije nominiran za Oscara pošto su u prošlosti i puno lošiji animirani filmovi dobili tu čast. Zarada na kino blagajnama nije izostala, a i kraj ovog filma je praktički početak neke nove misterije i bez sumnje je da ćemo u bliskoj budućnosti opet krenuti u avanturu s Tintinom!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 26.02.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Jednorog

Polazeći od premise: 'Ove godine, otkrij gde će te avantura odvesti', zajednički projekat 'Columbia Pictures' & 'Paramount Pictures', donosi nam animiranu avanturu koju potpisuje filmski mag, Steven Spielberg. Polazeći od prepoznatljivih crtanih likova iz stripova koje smo upoznali u serijalu 'The Adventures of Tintin', a koje je osmislio Belgijanac Hergé Rémi, napisan je uzbudljiv scenario (od tri njegove priče), koji zajednički potpisuju: Steven Moffat, Edgar Wright i Joe Cornish.Kako je Spielberg jedan od producenata (pored Kathleen Kennedy), dao je priliku i proslavljenom Peteru Jacksonu, da zajednički produciraju ovaj avanturistički spektakl. Dakle, u centru zbivanja su radoznali novinar Tintin (glas Jamie Bell) i njegov pas - beli terijer Sneško koji ga svuda prati.Kupovina makete jedrenjaka, pokrenuće lanac neverovatnih događaja, uvlačeći mladog novinara i njegovog psa u fantastičnu poteru za skrivenim blagom na misterioznom brodu, poznatijem kao ' Unicorn'.Na tom putu pridružiće im se i postati pouzdan saveznik, kapetan Haddock (glas Andy Serkis).Zajedničkim snagama, oni će probati da se dokopaju blaga, pre gramzivog nitkova, koji se predstavlja kao Sakharine (glas Daniel Craig)...Vrhunska animacija, gde se koristila nova tehnologija zbog koje je animirani likovi veoma liče na prave, žive glumce.Baš iz tog razloga, akcione sekvence deluju prilično realistično, što je veliki plus za film.Dinamična radnja, sa povremenim humorom (Sneškove vratolomije i Haddockovo opijanje), gleda se u dahu, jer ovde nema 'praznog hoda', sve ide brzo, ustaljenim tokom do manje-više očekivanog kraja.A kraj je koncipiran tako da nam se nagoveštava izvestan nastavak, sa novim avanturama Tintina i njegovih odanih pratilaca.Ostvarena zarada od blizu $372,000,000 za oko 2 meseca prikazivanja u svetskim bioskopima, jeste pouzdan parametar da su Spilberg i ekipa napravili dobar posao.Vredi da se pogleda, jer ljubitelji akcionih filmova baziranih na herojima iz stripova, definitivno dobijaju više nego dobru zabavu.Meni ostaje samo da se nadam što bržem nastavku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

millaa 18.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Preporuka

Pogledati u 3D verziji. Izvrstan!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dylan Dog 14.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Great snake!!

Odlična ekranizacija poznatog stripa u kojem je svoje prste umiješao i Peter Jackson, pa tako malo pripomogao Spielbergu, a sa takvom kombinacijom ovdje sigurno nema greške. Iako je Tintin kao strip prvenstveno namijenjen djeci gdje se oni mogu poistovjetiti sa glavnim likom i tako maštati o raznim avanturama, smatram da je ovaj film ipak za malo starije pošto je priča u filmu dosta složena, no djeca kao i stariji će sigurno uživati u akcijskim sekvencama. Za očekivati je u bliskoj budućnosti sigurno i nove filmske epizode ovog strip junaka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: