Tajni prozor - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tajni prozor

Tajni prozor

Secret Window (2004.)

Sony Pictures / Blitz film i video

96' drama, triler

Režija:           David Koepp

Uloge: Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton, Charles Dutton, Len Cariou

Scenario:        David Koepp, Stephen King

Producent/i:   Gavin Polone, Pariah Entertainment Group

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Tajni prozor

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.57
46
0.00

David Koepp, režiser i scenarist, adaptirao je roman Stephena Kinga 'Secret Garden' objašnjavajući svoju fasciniranost događajima koji se dešavaju na malom i ograničenom prostoru.

Film govori o životnom prostoru uspješnog pisca Mort Raineya (Jonny Deep) koji prolazi kroz težak period svog života. Nakon što je uhvatio svoju ženu Amy (Maria Bello) u krevetu s drugim tipom, razvodi se i odlazi u kuću na jezeru kako bi mogao nesmetano završiti svoj novi roman.

Međutim, umjesto svega što bi trebao učiniti, on po cijele dane spava, u teškoj depri, ne nalazeći snage za ustajanje iz kreveta, šetanje psa, kao ni inspiracije za svoje djelo. Mortova isprana i iznošena odjeća, kao i njegova zamršena, raščupana kosa ostavljaju dojam zapuštenosti i depresije.

Redatelj je i sam rekao da je bio jako oprezan pri izboru kauča za Morta i svaki je isprobao jer ne poznaje niti jednog pisca koji nema kauč za drijemanje, a naglasak cijelog filma je upravo na želji za izolacijom u skučenom prostoru koji izaziva paranoju. U filmu su koristili ogledala kako bi se poigrali s prostorom, a samo nekoliko scena snimljeno je vani.

U trenutku kad Mortu više ne može biti gore, na njegovim vratima se pojavljuje, John Shooter, psihotični stranac koji ga optužuje za krađu ideje za priču, kojoj je pisac samo promijenio kraj. Iako, Mort vjeruje da će se problem brzo riješiti, čim pokaže original koji je napisan dvije godine prije Shooterove verzije, stvari se totalno kompliciraju jer ne može pronaći originalnu verziju koja je izašla u magazinu još 1994. godine.

Uskoro mu netko provaljuje u kuću, ubija psa, a kuća njegove bivše i njezinog ljubavnika, u kojoj se nalazila originalna verzija priče, je spaljena. Kako opasnost raste, Mortov nedostatak kontrole postaje sve očitiji. Osoba koja izmišlja priče o umorstvima, suočava se s pravim, životnim terorom.