Zatamnjenje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zatamnjenje

Zatamnjenje

Twisted (2004.)

Paramount Pictures

97' drama, triler

Režija:           Philip Kaufman

Uloge: Ashley Judd, Samuel L. Jackson, Andy Garcia, David Strathairn, Camryn Manheim

Scenario:        Sarah Thorp

Producent/i:   Barry Baeres, Anne Kopelson, Arnold Kopelson, Linne Radmin

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Zatamnjenje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
18
0.00

Ključne riječi ovog psihološkog trilera su akcija i misterija, a začinjene su s pregršt zanimljivih likova. Atmosfera je seksualno nabijena bez predvidljivog kraja.

Mlada policijska detektivka Jessica Shepard (Ashley Judd) odrastala je kao usvojena kći šefa policije (Samuel L. Jackson) jer joj je otac bio serijski ubojica. Slobodna je i sklona zabavi, pa često popije malo više i završi u krevetu s nepoznatim muškarcem.

Počinje raditi na novom slučaju ubojstva i iznenadi se kada otkrije da je ubijeni bio i njezina žrtva u jednoj od avantura - prepoznaje ga kao svojeg bivšeg seksualnog partnera. Ubrzo se pojavljuju dvije nove žrtve s kojima je također imala seksualne odnose, pa shvaća da se nalazi u centru vlastite istrage te da se netko poigrava njome. Istraga upućuje na to da je rješenje zagonetke i serije ubojstava u mračnoj prošlosti njezine obitelji.

Svi bi mogli biti krivi, pa čak i šef policije ili detektiv Mike Delmarco (Andy Garcia). Jessica brzo reagira, mentalno i fizički, a zahvaljujući burnom životu i odrastanju usred svijeta muškaraca, njezina nagla i nepredvidiva narav ju često ponese. Na scenu dolazi dr.Melvin Frank (David Strathairn) koji je psihijatar tog policijskog odjela u San Franciscu.

Njegov posao je da zaroni u njenu prošlost i otkrije uzrok agresivnom ponašanju, pogotovo nakon jedne akcije u kojoj se ona nedolično ponese. Dok je ubojica još na slobodi, a žrtava je sve više, odgovor bi mogao napokon stići iz forenzičkog laboratorija, na čijem je čelu mrtvozornica (Camryn Manheim).