Annie voli zmajeve - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Annie voli zmajeve

Annie voli zmajeve

'Kako izdresirati zmaja' osvojio najviše nominacija za nagradu Annie, a situacija s Disneyem i Pixarom je - vrlo zapetljana priča!

s.p. 07.12.2010 0 komentara

Annie voli zmajeve

Objavljene su nominacije za animatorsku nagradu Annie, a glavni favorit je DreamWorksov crtić 'Kako izdresirati zmaja' s 15 nominacija. On će se u kategoriji dugometražnog animiranog filma natjecati s drugim hitovima kao što su: 'Kako je Gru ukrao mjesec', 'Vrlo zapetljana priča', 'Iluzionist' i 'Priča o igračkama 3'. U ostalim kategorijama nominirani su 'MaksimUm' sa 6 i 'Shrek uvijek i zauvijek' s 5 nominacija.

Ove godine će natjecanje između studija biti posebno napeto jer su 'bratski' studiji Disney i Pixar najavili da ne neće ni surađivati ni podržavati dodjelu nagrada Annie jer su nezadovoljni time što se članom organizacije ASIFA (koja bira dobitnike!) može postati jednostavnom kupnjom članstva, pa su tako moguće razne favoriziranja. 

Ipak, ove godine su u konkurenciji za nagradu Annie i Disneyeva 'Vrlo zapetljana priča' (s 3 nominacije) i Pixar/Disneyeva 'Priča o igračkama 3' (s 2 nominacije), a treba se prisjetiti da je prošle godine na ovim nagradama trijumfirao baš Pixarov film - 'Nebesa'. Tko će pobijediti ove godine doznat ćemo na 38. dodjeli nagrada Annie koja se održava u Los Angelesu 5. veljače, a popis svih nominiranih možete potražiti ovdje.

Komentari

Nema komentara.