Erotični ZagrebDox - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Erotični ZagrebDox

Erotični ZagrebDox

Neki su puni strasti za filozofijom, jedni se pale na vjerski ekstremizam, dosta ih obožava Facebook, no većina voli pogledati domaću erotiku i gole strankinje!

s.p. 02.03.2011 0 komentara

Erotični ZagrebDox

Počeo je 7. ZagrebDox koji imaju jako zanimljiv program, pa smo jedva izdvojili desetak filmova koje smo stigli pogledati:

'EROTIC MAN' ('Det erotiske menneske'), r:Jørgen Leth
Matori Danac putuje po (Trećem) svijetu i snima sise i guzice Afrikanki i Brazilki, a uz to ih na audicijama tjera da recitiraju njegovu poeziju, čime valjda želi izbjeći sličnost s Pierreom Woodmanom. Najupečatljiva scena je prikaz anim(al)ističkog obreda, a film će se svidjeti ljubiteljima bujnih žena raznih rasa.

'GABRIEL', r: Vlatka Vorkapić
Redateljica 'Pučke intime' istražila je domaće ljubavno-erotske teme i napravila dokumentarac s raznim poznatim licima među kojima su i Vlasta Delimar, Toni Marošević, te besmrtna Žuži Jelinek koja se hvali s 4 braka - 2 iz ljubavi, 2 iz interesa. Rezultat je zanimljiv, iako kaotičan - od ovog materijala bi se dalo napraviti nekoliko odličnih epizoda 'Direkta'.

'SVE ŠTO SMO ODUVIJEK ŽELJELI' ('All We Ever Wanted'), r: Sarah Mathilde Domogala
Odličan dokumentarac u stilu već spomenutog 'Direkta', priča o mladim Nizozemcima koji imaju karijere i žive naoko sretno, ali svejedno pate od modernih stresova i neuroza. Svijet Facebooka ih samo dodatno frustrira jer oko sebe vide samo mlade i sretne ljude koji vječno tulumare.


'Sve što smo oduvijek željeli', trailer.

'FACEBOOKOV 'ADORNO MI JE PROMIJENIO ŽIVOT' ('Facebook's 'Adorno Changed My Life'), r: Georg Boch
Ljubitelji Adorna otkrili su da preko Facebooka mogu naći još nekoga koji razumije njihovu strast, pa preko streaminga ispovijedaju gledateljima svoju ljubav prema Adornovoj filozofiji. Jedini problem otkriva jedan imigrant - ova filozofija nije baš primjenjiva kada tražiš posao!

'KRVAVI MOBITEL' ('Blod i mobilen'), r: Frank Piasecki Poulsen
Klasični istraživački dokumentarac koji otkriva stare istine - da korporacije žive od izrabljivanja, Afrikanci se ubijaju zbog vrijednih sirovina, a svijet ne poduzima ništa. Najbolji lik iz filma je časnik koji objašnjava zašto je rat koristan - vojnici tako nabavlja odjeću i obuću!

'SVETI RATOVI' ('Holy Wars'), r: Stephen Marshall
Strašno zanimljiv dokumentarac o Ircu koji se preobratio na islam i postao veći islamist od talibana, a nasuprot njemu imamo protestantskog mladića koji se također sprema preobratiti ostatak svijeta. No, dok američki kršćanin u debati uviđa da problemi s muslimanima imaju povijesnu i političku pozadinu i postaje tolerantniji, irski islamist se trudi objasniti Britancima što će biti kada šerijat zavlada u Londonu. Britanci ga frustriraju, a nakon odlaska u Pakistan, razočara se što i tamo ne vlada pravi islam, pa odlazi talibanima. Izgleda da je raj za ekstremiste uvijek negdje drugdje!


'Sveti ratovi', trailer.

'METROBRANDING – ljubavna priča o ljudima i predmetima' ('Metrobranding – A Love Story between Men and Objects'), r: Ana Vlad, Adi Voicu
Stari Rumunji sat i pol nostalgično pričaju o robnim markama koje su proizvodili, ali tržište je neumoljivo - njihova djeca žele komfornije stvari, pa cijela industrija propada. Film za ljubitelje 'arheologije komunizma'.

'NEŠTO O GRUZIJI' ('Něco o Gruzii'), r: Nino Kirtadze
Ugledna gruzijska redateljica Nino Kirtadze radila je kao ratna reporterka i savjetnica gruzijskog predsjednika, pa je napravila propagandni film koji prikazuje gruzijsku stranu rata i upozorava na rusku opasnost.  

'LAKU NOĆ, NITKO' ('Goodnight Nobody'), r: Jacqueline Zünd
Priča o ekipi iz treće smjene koja noću ne može spavati rađena je u polaganom ritmu i uz hipnotičke zvukove, tako da u kino mraku i gledatelji mogu osjetiti atmosferu noći kada ti se spava, ali nikako da zaspeš.

'RAZORUBIČENJE', r: Domagoj Matizović
Razorubičenje je termin za depopulaciju koju upoznajemo kroz intervjue sa starcima iz jednog slavonskog sela, no najbolje ju ilustrira genijalna scena kada lokalni cuger u birtiji pjeva Štulićevu 'A šta da radim (kada odu prijatelji moji)'.

Komentari

Nema komentara.