Oliver Stone kažnjen zbog Potrage za Fidelom - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Oliver Stone kažnjen zbog Potrage za Fidelom

Oliver Stone kažnjen zbog Potrage za Fidelom

Redatelj je prekršio embargo i pogodovao kubanskoj vladi i naciji, smatra američki Odjel za nadzor deviznog poslovanja. Zato je kažnjen s 6 322 $.

p.h. 14.12.2006 0 komentara

Oliver Stone kažnjen zbog Potrage za Fidelom

Producentska kuća Olivera Stonea Ixtlan Productions i još četiri osobe morale su platiti 6 322 $ kazne američkom Odjelu za nadzor deviznog poslovanja ministarstva financija. Kazna ih je snašla zbog kršenja embarga na poslovanje s Kubom u razdoblju između veljače 2002. i svibnja 2003. za vrijeme snimanja dokumentarca 'U potrazi za Fidelom' koji je emitiran na HBO-u 2004, javlja indieWIRE.

Prema procjeni Odjela, Stone i producenti su dokumentarcem pogodovali Kubi i kubanskoj vladi, i tako prekršili embargo. Osim filmske ekipe, kažnjeni su i pojedinci koji su nedavno putovali na Kubu, primjerice neimenovani čovjek koji je išao kupiti cigare.

'U potrazi za Fidelom' nije prvi Stoneov dokumentarac o Castru. Prvi, 'Commandante' iz 2003. također nastao za HBO svojedobno nije emitiran zbog pritisaka anti-kubanskog lobija, pa je Stone, koji ne skriva koliko voli intervjuirati 'komandantea', morao ponoviti snimanje i u film uključiti intervjue sa zaposlenicima američkih službi u Havani.

Komentari

Nema komentara.