You Tube zbližava ljude - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      You Tube zbližava ljude

You Tube zbližava ljude

...a policija ih razdvaja. Zaljubljeni par nije se mogao sresti jer su im se na putu ispriječile američke vlasti. Zato je tu Internet!

s.p. 10.12.2008 0 komentara

You Tube zbližava ljude

Sve prave ljubavi su tužne, pa tako i You Tube ljubavi znaju završiti u suzama. No nema veze, suze dobro prodaju filmove, pa je i neuspjela veza jednog Australca i Amerikanke inspirirala producente da o njima napravi dugometražni dokumentarac. Sve je počelo kada je mladi Daniel Meadows /naslovna/ (koji operira pod nickom Dr. Lemur) upoznao i počeo razgovarati s američkom tinejdžerkom Shannon Jones. Daniel se uskoro zaljubio i prodao sve vrijedno što ima da bi se domogao jeftine karte za Amerike i došao do svoje voljene.

Ali jao - američko Ministarstvo domovinske sigurnosti uzelo je Daniela na zub i priuštilo mu višesatno saslušavanje i pretraživanje. Posebno je sumnjiv bio šaljivi e-mail u kojem Daniela prijatelj upozorava da u avion ne unosi 'cipele s eksplozivom i slične stvari'. Nakon 'posebnog tretmana' Daniel je deportiran kući bez objašnjenja, a sve to je opisao na svojem internetskom dnevniku na You Tubeu.


Dr. Lemur (Daniel Meadows) prepričava svoja neugodna iskustva s američkim vlastima.

Sve to je gledao i pratio producent Steve Kearney, koji je odlučio realizirati film s kolegom Chrisom Adamsom. Povjerili su projekt redatelju RJ Cutleru za kojeg smo baš nedavno najavili da na Sundanceu predstavlja film o urednici Vogue-a, 'The September Issue'. Cutler je najavio da će u priču uključiti i cijelu internetsku zajdnicu koja je bila upletena u ovu romansu, jer You Tube veze nikada ne ostaju samo privatne.

Cutlerov plan je i da u ovom filmu kombinira vlastite snimke sa postojećim snimkama s You Tubea, i tako i na velike ekrane prenese doživljaj komunikacije s Neta. Još se ne zna da li će dovršeni film ići u kino distribuciju ili će ga prvo pustiti na kabelskoj televiziji, no nekako smo sigurni da će svoju pravu publiku naći baš - na You Tubeu.

Komentari

Nema komentara.