Uspjeh Puhovskog i 25 FPS-a - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Uspjeh Puhovskog i 25 FPS-a

Uspjeh Puhovskog i 25 FPS-a

Film Nenada Puhovskog natjecat će se za nagrade na najvećem festivalu dokumentaraca, a 25. FPS nagradio eksperimentalu.

s.p. 29.09.2009 0 komentara

Uspjeh Puhovskog i 25 FPS-a

Dobra vijest za hrvatski film - imamo film u konkurenciji najvećeg svjetskog dokumentarističkog festivala, IDFA-e! Riječ je o dugometražnom dokumentarcu redatelja Nenada Puhovskog nazvanom 'Zajedno', film je uvršten u službeni program festivala koji će se održati u Amsterdamu od 19. do 29. studenog 2009.

Film 'Zajedno', koji će na ovom festivalu imati svoju svjetsku premijeru, realiziran je nakon četverogodišnjeg rada i snimanja preko 120 sati materijala, te kroz pet priča govori o ljudima koji, bez obzira na probleme sa kojima se susreću, pokušavaju biti zajedno sa svojim partnerima. 'Zajedno' je drugi film Nenada Puhovskog (uz 'Loru, svjedočanstva') te sedmi u produkciji Factuma koji je uvršten u program ovog prestižnog festivala.

Ovaj vikend završio je 10. 25 FPS, i to dodjelom triju Grand Prixa svakog od člana međunarodnog žirija. Milena Gierke nagradila je njemački 'Gregor Alexis' Jane Debus, a posebno priznanje dodijelila je 'Retuširanju' švicarskog autora Georgesa Schwitzgebela. Erwin van 't Hart je glavnu nagradu dodijelio japanskom filmu 'Još uvijek u kozmosu' Takashija Makinam, a posebnim priznanjem nagradio rad 'Nedjelja 6. travnja, 11.42' talijanske umjetničke skupine 'Flatform'. Po izboru Ana-Marije Koljanin nagrađen je američki redatelj Fred Worden za film '1859', a posebno priznanje otišlo je američkom filmu 'Tripovi 6 (Malobi)' Bena Russella.

Žiri kritike najboljim je proglasio njemački uradak 'Kontrasvjetlo' Matthiasa Muellera i Christopha Girardeta, uz posebno priznanje filmu 'Zapadna obala' Ulua Brauna. Za više informacija pogledajte službenu stranicu 25 FPS-a gdje možete naći galerije fotografija te video intervjue s gostima Festivala.

Komentari

Nema komentara.