Erotičan start 25 FPS-a - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Erotičan start 25 FPS-a

Erotičan start 25 FPS-a

Festival eksperimentale otvoren je glasno, uz filmsko-glazbeni spektakl austrijskih umjetnika.

s.p. 23.09.2009 0 komentara

Erotičan start 25 FPS-a

5. izdanje 25 FPS-a počelo je spektakularno, uz film Gustava Deutscha 'FILM IST. a girl & a gun'. Veliko Kino SC bilo je dobro ispunjeno, a vjerojatno bi došlo još ljudi da su znali da eksperimentalni filmovi poput ovog imaju dosta erotike.

U ovom filmu miješaju se arhivistika i filozofija, poezija i pornografija, a u igricama sudjeluju i jedan pas i zeko. Najfascinantnija stvar u filmu je odličan soundtrack Christiana Fennesza, Burkharda Stangla i Martina Siewerta koji su poslije projekcije održali koncert koji je svojim snimkama ilustrirao Gustav Deutsch.

Film iz konkurencije: 'Man and Gravity', Jakrawal Niltamrong.

Podsjećamo da svaki dan možete pratiti projekcije filmove iz programa konkurencije.  Među zanimljivije autore ubraja se i Nathaniel Dorsky, eksperimentalist iz San Francisca čija je 'Sarabande' rijetko intimističko iskustvo, a Zlatnim medvjedom za kratki film može se pohvaliti 24-godišnji David O'Rilley, čiji film 'Reci nešto, molim te' govori o nemogućoj ljubavi mačke i miša u animiranom high-tech svijetu.

Nakon prošlogodišnjih 'Crno-bijelih tripova' Ben Russell vraća se s 'Tripovima br. 6' snimljenima u plemenskom selu Malobi u Surinamu u Južnoj Americi. 'Spintex' je jednako deliričan rad Gine Czarnecki i Ulfa Langheinricha snimljen u Gani. Snolika, ali mnogo poetičnija su 'Retuširanja' jednog od najutjecajnijih autora animiranog filma Georgesa Schwizgebela, koji tehnikama akrila i pastela gledateljima pruža jedinstvenu sinkroniju slike i zvuka.

O popratnom programu već smo govorili u prethodnom tekstu, a još jednom ističemo programsku sekcija Expanded Cinema, s koncertno-filmskim performansima uživo. Na samom kraju slijede festivalske nagrade, svoje nagrade podijelit će članovi žirija i kritičari, a čut će se i glas publike koja će također moći glasati za svoje favorite. Stoga, pratite eksperimentalu, a osim u SC-u, o događanjima na Festivalu možete se informirati na web stranici 25 FPS-a.

Komentari

Nema komentara.