Traži se - nudi se - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Traži se - nudi se

Traži se - nudi se

Propeler traži scenarij, 25 FPS trenira mlade projekcioniste, Trash traži filmove, a Sarajevo talente.

s.p. 18.05.2010 0 komentara

Traži se - nudi se

Propeler Film raspisao je natječaj za prijavu scenarija za igrani filmski omnibus ‘Zagrebačke priče 2’. Tema svakog pojedinačnog filma za ovogodišnje izdanje 'Zagrebačkih priča' je ljubav i to u svim njenim oblicima, u vezi, u obitelji, u društvenom okruženju...Filmovi će biti snimani digitalnom tehnologijom, a krajnji ciljevi projekta su distribucija filma u kinima te festivalima u zemlji i inozemstvu, te produkcija trajnog filmskog proizvoda koji bi se koristio u svim promotivnim svrhama vezanima za grad Zagreb. Projekt će se realizirati od 17. svibnja 2010. do kraja 2011. godine.

Rok za prijavu scenarija je 18. lipnja 2010., nakon čega će Selekcijska komisija odabrati šest scenarija prema kojima će biti snimljeni kratki filmovi odnosno filmski omnibus. Opis projekta i Pravilnik dostupni su na www.zagrebacke-price.org, a možete ih potražiti i na broju telefona 01-4829-477 ili e-mail adresi: info@zagrebacke-price.org.

Broj filmskih festivala raste iz godine u godinu, a mladih projekcionista niotkuda! Udruga za audio-vizualna istraživanja 25 FPS zato je odlučila organizirati radionicu za mlade filmske projekcioniste. Cilj je dati praktičan uvid u festivalsku filmsku projekciju, naučiti kako se radi s mnoštvom formata (8 mm, 16 mm, 35 mm, video), s kratkim i dugim metrom u ludom i zahtjevnom festivalskom ritmu. Kandidati ne moraju nužno biti profesionalno vezani uz film, ali je važno određeno tehničko predznanje ili senzibilitet, te obavezno poznavanje engleskog jezika.

Edukacijske radionice održavat će se nekoliko puta na godinu i to najčešće tijekom filmskih festivala, a najboljim kandidatima otvorit će se mogućnost edukacijskog treninga i na festivalima u susjednim zemljama. Prva radionica održat će se od 1. do 5. lipnja 2010. u sklopu Animafesta pod vodstvom iskusnog inozemnog projekcionista i instruktora s bogatom praksom projiciranja na mnogim filmskim manifestacijama. Cijena radionice je 350.00 kuna, broj mjesta je ograničen, a prijave s kratkom biografijom (obavezna godina rođenja i stručno obrazovanje!), motivacijskim pismom i kontakt informacijama (broj mobitela, mail) primaju se do 29. svibnja na adresu info@25fps.hr.

Jubilarni 5. Trash Film Festival održat će se u Varaždinu 09., 10. i 11. rujna 2010. godine, a organizatori najavljuju zabavu akcijskog, borilačkog, znanstveno – fantastičnog i stravičnog žanra u najboljim 'krv, znoj i suze' low – budget manirama. Natječaj za filmove na festivalu je otvoren od 17. svibnja do 04. srpnja, a pravila su poznata jer se dobitna kombinacija ne mijenja. Pravilnik Festivala i Prijavnicu za sudjelovanje potražite na www.trash.hr, a radove šaljite na adresu: UDRUGA TRASH (ZA TRASH FILM FESTIVAL), PP 13, 42001 VARAŽDIN
 
Zbog velikog interesa, natječaj za talentirane filmske profesionalce iz Jugoistočne Evrope u programu Sarajevo Talent Campus 2010. produžen je do 24. svibnja 2010. Četvrti Sarajevo Talent Campus odvijat će se od 25. do 31. srpnja, u okviru 16. Sarajevo Film Festivala, a okupit će scenariste, redatelje, glumce i producente iz Hrvatske i ostalih zemalja regije.

Polaznicima Campusa nudi se uzbudljiv program predavanja, panel diskusija, kritičkih debata s jedne strane; te radionica, praktičnih vježbi, filmskih projekcija i interfestivalskih ekskurzija s druge strane. Ove godine Campus prvi put ima poseban tematski fokus: 'Storytelling – From Your Backyard to the World'. Pored toga, ovogodišnja novost je i uvođenje projekta 'Sarajevo Talent Campus Pack&Pitch'. Obrazac prijave možete pronaći ovdje.

Komentari

Nema komentara.