Škotska fešta u Supetru - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Škotska fešta u Supetru

Škotska fešta u Supetru

Drugi Supetar Super Film Festival donosi škotske filmove i goste, stare domaće dokumentarce, a sve to uz glazbenu podlogu Darka Rundeka.

s.p. 01.07.2010 0 komentara

Škotska fešta u Supetru

Istovremeno je u splitskoj kinoteci Zlatna vrata i zagrebačkom Dokukinu Croatia predstavljen program drugog Supetar Super Film Festivala. Program Festivala započet će retrospektivom po izboru Ðele Hadžiselimoviće, a projekcije u 21 sati prva će tri dana obilježiti zemlja partner - Škotska. Prošlogodišnji gost Finlay Pretsell i Scottish Documentary Institute odabrali su najbolje iz ponude škotskih dokumentaraca iz protekle dvije godine. Festival otvara škotski dokumentarac 'Na rubu sna' Amy Hardie, a iz Škotske u goste dolaze Julian Kubrasik ('Bezgrešna Melissa'), Anne Milne ('Marijin put') i Carol Salter ('Iskapanje olovke') kojima će svi zainteresirani gledatelji moći postavljati pitanja neposredno nakon projekcija njihovih filmova.

Osim mnoštva škotskih filmova, Festival donosi i filmove iz Finske, Grčke, Engleske, Makedonije i Italije, ukupno čak 13 filmova premijerno u Hrvatskoj! Od neškotskih filmova organizatori izdvajaju 'Muškarčine u slobodno vrijeme' Mike Ronkainena koji prati najsjeverniju ragbijašku (i treću najlošiju) momčad na svijetu. Premijerno se prikazuje i grčki film 'SugarTown: Dan poslije' redatelja Kimona Tsakirisa u kojem je glavni junak filma preambiciozni gradonačelnik koji nakon najgoreg požara u povijesti Grčke želi megalomanski obnoviti grad.

Moći će se vidjeti i zabavni 'Plati i ženi' koji govori o ljudima koji odlaze u Austriju i pokušavaju preko braka doći do papira. Nakon što pogledaju odlične dokumentarce, posjetitelji će moći uživati i u popratnom glazbenom dijelu festivala. Besplatne koncerte pored Benny's bara održavaju Darko Rundek i njegov Cargo Trio (9.7.), slovenski ska-ansambl Red Five Point Star (7.7.), Ti Ritu Piri Pip (8.7.) i Justin's Johnson (10.7.).

Za sve one koji se žele i kreativno izraziti, organizira se besplatna Radionica angažiranog videa koju će voditi Oliver Sertić i Pablo Ferro. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail supetarsuper@gmail.com. I ove godine priređuje se program SSFF u Zagrebu, u Dokukinu Croatia u Katančićevoj 3 prikazat će se svi filmove s festivala, i to samo tjedan dana nakon SSFF-a (od 15. do 18. srpnja). Sve ostale informacije saznajte na službenim stranicama SSFF-a.

Komentari

Nema komentara.