Fajrunt u Supetru, start u Puli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fajrunt u Supetru, start u Puli

Fajrunt u Supetru, start u Puli

Pulski festival otvoren je uz nagradu publici za njezinu podršku, a drugi Supetar Super  završen je - bez nagrade publike.

s.p. 12.07.2010 0 komentara

Fajrunt u Supetru, start u Puli

7. festival igranog filma u Puli sinoć je pred ispunjenim Kaštelom otvoren projekcijom filma 'Vojvotkinja' Saula Dibba s Keirom Knightley i Ralphom Fiennesom u glavnim ulogama. Tako je otvoren međunarodni program Europolis-Meridijani na Kaštelu, a započeli su i popratni filmski programe u Kinu Valli gdje ujutro najmlađi gledaju filmove iz programa Pulica, a u večernjim satima mogu se gledati filmovi Giuseppea Tornatorea u njegovoj retrospektivi.

Od gostiju je najavljen dolazak producenta Paula Bradleya koji će prisustvovati hrvatskoj premijeri 'Grada posljednjeg odredišta' Jamesa Ivoryja. U četvrtak će projekciji filma 'Besa' prisustvovati srpski redatelj Srđan Karanović i glavna glumica, Slovenka Iva Krajnc, a na samom kraju programa na Kaštelu, u petak, njemački redatelj hrvatskog porijekla Damir Lukačević osobno će na hrvatskoj premijeri predstaviti intrigantnu futurističku ljubavnu dramu 'Transfer'.

Objavljen je i ovogodišnji dobitnik nagrade Marijan Rotar koja se dodjeljuje već sedmu godinu, a to je...pulska publika! Ravnateljica Festivala Zdenka Višković-Vukić pročitala je obrazloženje: 'Suštinska i sudbinska retpostavka i konstanta egzistencije Festivala, upravo u Puli, zasigurno jest – publika i njena vjernost filmu i Festivalu.' Nagrada u vidu bedža poklanja se prvim kupcima karata za Arenu, prvim primateljima propusnica Prijatelj festivala, te svim gledateljima projekcija 10. srpnja u Kinu Valli i na Kaštelu. Nagrada u vidu skulpture po autorskom konceptu Noela Mirkovića dodijelit će se 24. srpnja u Areni predstavniku ili predstavnicima publike, a biti će izložena u Kinu Valli.

Projekcijama filmova 'Mostar United' Claudije Tosi i 'Men of the City' Marca Isaacsa završen je drugi Supetar Super Film Festival. Organizatori su objavili da je bilo dvostruko više posjetitelja nego prošle godine, a obećavaju i da će treće izdanje Festivala biti spektakl koji se ne smije propustiti. Iako je SSFF najavljivan kao natjecateljski festival, nagrada publike ipak se nije dodijeljivala, i to zbog 'zbog problema u realizaciji', tako da je i drugi SSFF bio revijalnog karaktera.

Komentari

Nema komentara.