Pula, Motovun, Supetar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula, Motovun, Supetar

Pula, Motovun, Supetar

Pulski festival započeo predigru, Motovun zapošljava nezaposlene u žiriju, Supetar uspješno zatvorio prvi festival, a Škola medijske kulture još prima učenike.

s.p. 13.07.2009 0 komentara

Pula, Motovun, Supetar

U subotu, 11.07., na Kaštelu (Povijesni muzej Istre) je započela festivalska predigra Pule s izborom filmova iz Međunarodnog programa Europolis-Meridijani. Istog dana započela je i retrospektiva Pedra Almodóvara, i to s projekcijom filma 'Labirint strasti'. 56. festival igranog filma u Puli službeno se otvara u subotu, 18. srpnja, u 21.30 u Areni, a svečano otvaranje će voditi glumci Dora Fišter i Damir Markovina.

Ako već niste vidjeli na službenoj stranici Motovuna, danas je zadnji rok za prijave za Žiri nezaposlenih. Tri člana žirija odabrat će se na temelju prijava zainteresiranih, poslanih na adresu nezaposleni@motovunfilmfestival.com. Prijava mora uključivati biografiju i podatke o gubitku zaposlenja. Organizatori će organizirati smještaj u Motovunu, a članovi žirija dužni su odgledati filmove u konkurenciji i donijeti zajedničku odluku. Motovun Film Festival u suradnji s hrvatskim Amnesty Internationalom već 5. godinu zaredom dodjeljuje nagradu za najbolji film o ljudskim pravima, a ove godine im je želja da sastav žirija bude - odraz vremena u kojem se festival događa!

Ove nedjelje završilo je prvo izdanje Supetar Super Film Festivala. Uz dobar glazbeni program (Elemental, ST!llness), posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu dokumentaraca. Na meniju Festivala bilo je dosta nagrađivanih filmova, među njima i 'Sve je bijelo u Barkingu' i 'Duhovi Cite Soleila' koji su igrali u našim kinima, te 'Engleski kirurg' koji tek očekuje kino distribuciju.

Javljamo i da je produžen rok za prijave na Školu medijske kulture. Škola se održava od 22. do 31. kolovoza u Varaždinskim Toplicama, a još uvijek su moguće prijave na seminarski program, te na nekoliko radionica. Novi rok za prijave je 20. srpnja 2009., a zainteresirani mogu nazvati na broj (01) 4848771 (11) prije ispunjavanja prijavnice, te provjeriti ima li mjesta za ono što ih zanima.

Komentari

Nema komentara.