Von Trier proučava De Sadea - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Von Trier proučava De Sadea

Von Trier proučava De Sadea

Erotoman Von Trier istražuje nimfomaniju, čita literaturu dok priprema filmove i otkriva da su lijepe strane života: orgazmi i Ferrari!

s.p. 16.09.2011 0 komentara

Von Trier proučava De Sadea

Uskoro će se u sklopu Filmomanije 5 prikazati 'Melankolija' kontroverznog Larsa Von Triera koji je vjerojatno zbog svojih skandaloznih izjava izgubio glavnu nagradu u Cannesu. Sada Von Trier priprema 'Nimfomanku' i nedavno je izjavio kako je prilikom istraživanja nimfomanije otkrio da se 40% nimfomanki reže po tijelu, a filmofili bi mogli primijetiti da je Von Trier u 'Antikristu' već anticipirao slično ponašanje.

Zanimljivo je da Von Trier istražuje seksualnu opsjednutost čitajući djela markiza de Sadea, a čita i ostale klasike pout Thomasa Manna i Fjodora Dostojevskog. Tvrdi da su knjige bolje od filmova, a želio bi tu kvalitetu prenijeti i na veliko platno.

Kao stari depresivac, već je zaključio da je u životu više patnji i bola nego užitka, a kao tipične užitke izdvojio je orgazme i vožnju Ferrarijem. A očito se iz mješavine užitka i boli rodila i Von Trierova melankolija koju ćemo uskoro upoznati preko njegovih filmova...

Komentari

Nema komentara.