Bend za vjenčanja dogurao do Broadwaya - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bend za vjenčanja dogurao do Broadwaya

Bend za vjenčanja dogurao do Broadwaya

Kazališna transformacija dopala je i komedije 'Wedding Singer'. Ljubavne naricaljke iz osamdesetih su u rukama etablirane Margo Lion.

m.n. 18.04.2005 0 komentara

Bend za vjenčanja dogurao do Broadwaya

Parafraza (plus neke inovacije) domaće reklame glasila bi: to može biti samo Broadway, već tradicionalno mjesto ispreplitanja filmske i kazališne umjetnosti. Na legendarnim daskama naći će se još jedan hollywoodski stanovnik – romantična komedija 'Wedding Singer' iz 1998. godine.

Iza cijele priče stoji već prokušana ekipa – New Line Cinema i Margo Lion, producentica ultraočekivane adaptacije 'Hairspray', režije se primio John Rando, predstava će se najprije šmirglati u Seattleu, a premijera je već zakazana za 31. siječanj 2006. 

Mjuzikl će ostati vjeran filmskom predlošku gdje Adam Sandler glumi Robbiea Harta, pjevača na svadbama. Nakon što Harta pred oltarom ostavi djevojka, ovaj postaje noćna mora za sve mladence, jer zbog svojih iskustava i depresivnog tona njegovih pjesama uništava vedru atmosferu svake svadbe. Robbiev se život mijenja nakon što upoznaje konobaricu Juliu (uprizorila je Drew Barrymore), no ona je već zaručena…

Mjuzikl će, osim radnje, ispratiti i glazbene lajtmotive filma koji je smješten u osamdesete, tako da su Billy Idol (u filmu imao cameo ulogu), melankolični sint-sound i red Madonne, Bowiea, Culture Cluba te Psychedelic Fursa jednostavno neizbježni. Glazbu za mjuzikl potpisat će Matthew Sklar, dok će stihove u suradnji sa scenaristom Timom Herlihyem (dugogodišnji Sandlerov partner) smišljati Chad Beguelin.

Šuška se čak da bi glavne uloge mogle biti ponuđene samom Sandleru i Barrymoreovoj, e da bi se privuklo što više publike a mjuzikl što više primaklo fami koju su zasluženo pobrali 'The Producers' i 'Spamalot'.

Komentari

Nema komentara.