Murray i Jarmusch u Cannesu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Murray i Jarmusch u Cannesu

Murray i Jarmusch u Cannesu

Još jedan biser iz canneske kolekcije proljeće/ljeto 2005. Stare kosti Jima Jarmuscha i Billa Murraya, još uvijek su i tamo dobrodošle.

filmski.net 02.05.2005 0 komentara

Murray i Jarmusch u Cannesu

Nama nema druge nego ostaviti otvorenu ponudu nekom od naših bez.brojnih festivala – tko prije prikaže 'Broken Flowers' gorenavedenoga dvojca, mi mu ćemo u svi, pa makar i bio loš, biti zahvalni. Sklopit ćemo vam mali info o uratku kojeg smo vam najavili kao 'neimenovani Jarmushev projekt' s Billom Murrayem u glavnoj ulozi, a koji je, nema tome niti pune dvije godine, s istim redateljem surađivao na crno bijeloj filmskoj 'trla baba lan da joj prođe lan' pod nazivom 'Kava i cigarete'.

Svidjelo se Jarmushu zasigurno to roštavo Murrayevo lice koje je sposobno zaista puno toga kazati, a da se ne čine neke suviše nagle ekspresije, jer, znamo svi, downtempo je Jimov tempo. A i gledatelji ga vole, a bome je i nakon Coppolinih 'Izgubljenih u prijevodu' i Andersonove 'Panike pod morem' u milosti kritičara, a potom i kino blagajni. A zanimljivost je i hvalevrijedna rijetkost da se niti u jednom slučaju ne radi o prostituciji radi malo pažnje javnosti i plaćanja pristiglih režija, već o zaista odličnim filmovima.

Billu Murrayu aka Donu Johnstonu su se u 'Broken Flowersu' pridružile još neke zvjezdane kolegice i kolege; Julie Delpy, Jessica Lange, Sharon Stone, Tilda Swinton, Chloe Sevingny, Frances Conroy i blaženi Jeffrey Wright. Nakon što zgodno nazvanoga Dona J. nogira ljubavnica Sherry (Delpy), misteriozan mail prekida ga u namjeri da malo 'pusti tu stat' i odmori se od svih i svega.

Murray&Stone

Naime, bivša, bivša draga, tamo iz daleke prošlosti, obavještava ga da ima devetnaestogodišnjeg sina koji bi tom delikatnom razdoblju za muškarce rado potražio svoga biološkoga tatu. Nevičan putovanjima, Don ipak kreće u pustolovinu preko cijele zemlje, a da mu bude lakše povede sa sobom susjeda i najboljeg prijatelja Winstona, koji se voli izdavati za amaterskog detektiva i obiteljskog čovjeka.

A u Pandorinoj kutiji njegovih bivših dragana stanuju i četiri za ovu priču bitne djeve Conroy/ Lange/ Stone/ Swinton. Iznenadne posjete 'zašamarati' će ga sa još više iznenađenja koja će ga prisiliti da se brutalno suoči s prošlošću, ali i budućnošću.

Zajedno s velikim brojem sunarodnjaka Amerikanaca, njih četvero od trinaest drugih nacionalnosti, a ukupno dvadeset filmova, Jarmuschev će uradak biti prikazan u konkurenciji canneske fešte koja počinje 11. 05. i traje do 22. 05.

Tko je vrištao, a tko zviždao – javit ćemo vam na vrijeme.

Komentari

Nema komentara.