Uspješni naši filmaši - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Uspješni naši filmaši

Uspješni naši filmaši

Michaela Müller bori se za nagradu na Cannesu, a razne nagrade diljem svijeta osvojili su Škorić, Marinković, Sviličić, Jurić i Dević.

s.p. 27.04.2010 0 komentara

Uspješni naši filmaši

Kratkometražni animirani film 'Miramare' Michaele Müller prikazat će se u sklopu službenog programa 63. međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Film će se pojaviti u selekciji Cinéfondation koja prikazuje filmove filmskih škola iz cijeloga svijeta. Ove se godine na adresu festivala za program Cinéfondation prijavilo 1600 filmova, a samo njih 13 prikazat će se na festivalu. Kanadski redatelj Atom Egoyan predsjedavat će peteročlanim žirijem koji će odabrati najbolja tri filma iz ove selekcije.

Hrvatski filmaši imali su dosta uspjeha na festivalu na 43. WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu u Houstonu koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Prvu platinastu nagradu dobio je dokumentarni film 'Sudbina broja 13' redateljice i scenaristice Irene Škorić, a prošle je godine redateljica na istom festivalu dobila Srebrnu nagradu za režiju za kratkometražni 'Rastanak'. Posebnom nagradom žirija nagrađen je i 'Ljubavni život domobrana' Pave Marinkovića kojemu je ovo prva međunarodna nagrada.


'Ljubavni život domobrana', trailer.

'Vjerujem u anđele' Nikše Sviličića osvojio je Nagradu publike na 5. međunarodnom filmskom festivalu u Funchalu u Portugalu. U međunarodnoj konkurenciji s ostalih 9 filmova iz cijelog svijeta, film se najviše svidio portugalskoj publici te je redatelju Nikši Sviličiću prošle subote na zatvaranju festivala nagradu uručila američka glumica Geraldine Chaplin.

Na austrijskom Međunarodnom filmskom festivalu Crossing Europe u Linzu, koji se održao od 20. do 25. travnja 2010., nagradom za najbolji film natjecateljskog programa i novčanom nagradom od 10.000 eura nagrađen je dugometražni igrani film Zvonimira Jurića i Gorana Devića 'Crnci'. Festival u Linzu održava se od 2004. godine, a posvećen je suvremenoj europskoj autorskoj kinematografiji.

Libertas Film Festival poziva sve kreativce da osmisle Libertas promo spot koji će biti prikazan kao službena reklama festivala na MTV-u i RTL-u te prije svake filmske projekcije. Natječaj se zatvara 22. svibnja, a 24. svibnja tri odabrana spota moći će se pogledati na Net.hr-u. Svi posjetitelji portala moći će glasovati za svog favorita i time odabrati naj spot 2010! Glasovanje završava 28. svibnja u 19h. Sve potrebne informacije o formatu spota, pravilima i uvjetima natječaja mogu se pronaći na službenoj stranici festivala. Šesto izdanje LFF-a održat će se od 2. do 6. srpnja, a najavljuje se više od 90 filmova, hrvatskih, europskih i svjetskih premijera.

Komentari

Nema komentara.