Naši filmaši na Cannesu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Naši filmaši na Cannesu

Naši filmaši na Cannesu

U Cannesu će se predstaviti debitantski dugi filmovi Danila Šerbedžije i Ivana Gorana Viteza, a sprema se i omnibus autorica.

s.p. 06.05.2010 0 komentara

Naši filmaši na Cannesu

HAVC i ove godine na Cannesu (12.-23.05.) organizira promotivne projekcije hrvatskih dugometražnih filmova i koprodukcija nastalih u 2010. godini. U sklopu filmskog sajma i Regionalnog paviljona moći će se vidjeti i najnoviji debitantski dugometražni igrani filmovi Danila Šerbedžije ('72 dana') i Ivana Gorana Viteza ('Šuma summarum'), a te filmove će domaća publika premijerno vidjeti u srpnju na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli. Osim toga, bit će prikazane i 'Neke druge priče' /naslovna/ - koprodukcijski omnibus autorica među kojima su Ivona Juka, Ana Maria Rossi, Ines Tanović, Marija Džiđeva i Hanna Slak.

Moći će se vidjeti i dva filma koja još uvijek igraju na domaćem kino repertoaru - 'Neka ostane među nama' Rajka Grlića i hrvatska koprodukcija 'Na putu' Jasmile Žbanić, te dugometražni crtić Joška Marušića 'Duga', koji je kod nas premijerno prikazan u prosincu 2009. godine. Recentna produkcija kratkometražnih hrvatskih filmova bit će predstavljena u sklopu Short Film Cornera na kojem će biti prikazani neki od igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova nastalih u 2009. i 2010. godini.

'Šuma summarum', r: Ivan Goran Vitez.

Ne treba zaboraviti ni službenu filmsku selekciju, u kojoj će se među ostalima prikazivati i hrvatski kratkometražni film autorice Michaele Mueller 'Miramare', nastao u produkciji zagrebačke ALU u suradnji sa Zagreb filmom.

S druge strane, 'Rastanak' Irene Škorić pozvan je na 75. filmski festival - 14. izdanje Short Film Festivala La Fila koji se održava od 3. do 8. svibnja u španjolskom Valladolidu. Ovaj kratkiš s rekordnim brojem nagrada borit će se tako za još jedno priznanje, a nadamo se da će i predstavljanje hrvatskih filmova u Cannesu također biti uspješno.

Komentari

Nema komentara.