Nismo iznenađeni - Oliver Stone o 11. rujnu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nismo iznenađeni - Oliver Stone o 11. rujnu

Nismo iznenađeni - Oliver Stone o 11. rujnu

Četiri godine nakon napada na World Trade centar i smrti 2 700 ljudi, Oliver Stone se odlučio bolnu tematiku pretočiti u film. U glavnoj ulozi - Nicholas Cage.

m.n. 11.07.2005 0 komentara

Nismo iznenađeni - Oliver Stone o 11. rujnu

Nakon kopanja po seksualnosti u postantičkom periodu, Oliver Stone se vraća nešto novijim događajima, politici i politikantsvu. Na njegovom je meniju triler o terorizmu, točnije, o 11. rujnu koji je Amerima, kao što znate, posebno bolna točka. Film bi, prema redateljevim riječima, trebao biti obojen junaštvom onih koji su pokušali pomoći ozlijeđenima, a njegova bi poruka humanosti trebala prerasti američke granice. How deep!

Radnja će se bazirati na stvarnim likovima, policajcima Port Authoritya, Willu Jimenou i Johnu McLoughlinu koji su, između ostalih, riskirali svoje živote ne bi li pomogli preživjelima ili pak izvukli ljude iz ruševina Blizanaca. Osim njihovih potresnih priča, Stone će prema scenariju Andree Berloff portretirati i njihove obitelji, kao i hrabre pothvate njihovih kolega iz postaje koji se nisu uspjeli izvući.

Uloga narednika Johna McLoughlina već je dodijeljena Nicholasu Cageu, dok se ime drugog junačine još očekuje. Iako Stoneu zbog naslova tipa 'Platoon' i 'Natural Born Killers' ne možemo zanijekati da ima potencijala, sasvim je točno da je u nekoliko posljednjih uradaka pomalo podbacio. Uz sve to, Cageova patetična gluma i lagani nedostatak talenta nisu nikakav razlog za slavlje. Možemo se samo nadati da će Stone prije svega biti filmaš, pa tek onda pravi američki patriot.

Premijera je najavljena za 2006., snima se u New Yorku, a iza svega stoji Paramount Pictures.
Komentari

Nema komentara.