Novi filmovi Stonea, Altmana i Leeja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi filmovi Stonea, Altmana i Leeja

Novi filmovi Stonea, Altmana i Leeja

Oliver Stone tapka po politici, Altman po opskurnim američkim natječajima, a Ang Lee se prihvaća redateljevanja špice predstojeće Olimpijade u Pekingu.

p.h. 18.10.2006 0 komentara

Novi filmovi Stonea, Altmana i Leeja

Oliver Stone/NASLOVNA/, čiji se World Trade Center upravo prikazuje u našim kinima, planira novi, još 'političkiji' film o američkoj vojnoj misiji u Afganistanu i lovu na Bin Ladena. Radi se o ekranizaciji knjige političkih memoara 'Jawbreaker' Garya Bernstena, CIA-inog informanta u vrijeme američke invazije u Afganistan, a na scenariju već radi Cyrus Nowrasteh, scenarist američke miniserije 'The Path To 9/11'. Bernstenovi memoari su kritički nastrojeni prema administraciji Billa Clintona, a uzdižu politiku Georgea Busha, navodi Empire Online. No, to ne smeta Olivera Stonea, poznatog Bushomrsca, jer se dotični namjerava obrušiti prvenstveno na američku birokraciju koju je Bernsten u knjizi opjevao. 'Film ima potencijala da bude vrlo uzbudljiv. Ima puno akcije i elemenata trilera. Ne želim raditi političke filmove, ali uvijek tako nekako ispadne', izjavio je Stone za Variety.

Ako vam se ikad učinilo da Robert Altman bira pomalo čudne teme za svoje filmove ček dis aut. Novoholivudski teškaš s kolegom scenaristom Stephenom Harriganom radi na priči iz  dokumentarca 'Hands On A Hard Body' SR Bindlera iz 1997. Dokumentarac obrađuje opskurno teksaško natjecanje u kojem je glavna nagrada Nissanovo vozilo. Na natjecanju pobjeđuje osoba koja zadnja izdrži stajati s rukom položenom na kamionet (?!). Altman uspoređuje svoj predstojeći dugometražni uradak s filmom 'I konje ubijaju, zar ne' Sidneya Pollacka, a u naslovnim ulogama mogli bi se naći Hillary Swank i Billy Bob Thornton, javlja Empire online.

Ang Lee naveliko filmuje svoju špijunsku akciju 'Lust' koju smo onomad najavili, no tad još nismo znali da je slavni Tajvanac glavne uloge povjerio ljepuškastoj Joan Chen i Wog Kar Waievom omiljenom glumcu Tony Leungu. 51godišnji Ang nedavno se ubacio u još jedan projekt, saznajemo s Guardiana. Predsjednik kreativnog tima predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu Zhang Yimou imenovao je Leeja umjetničko kulturnim direktorom, pa će isti zajedno s nekolicinom umjetnika režirati uvodnu i odjavnu špicu te velike sportske manifestacije koja se otvara 8.08.2008. Kinezi se nadaju da će redatelj iskoristiti iskustva kung fu baleta iz 'Tigra i zmaja', ali i da neće koristiti iskustva iz svoje oskarom nagrađene gej drame, jer je homoseksualnost u Kini do 2001. službeno smatrana bolešću, a danas je još uvijek tabu. Lee je prihvatio funkciju i zadatak, unatoč činjenici da je film 'Planina Brokeback' u Kini bio zabranjen.

Komentari

Nema komentara.