Snima se Kubrickov izgubljeni film - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Snima se Kubrickov izgubljeni film

Snima se Kubrickov izgubljeni film

Sedam godina nakon smrti slavnog redatelja, njegov zet snima film prema davno zametnutom scenariju 'Lunatic At Large'.

p.h. 02.11.2006 0 komentara

Snima se Kubrickov izgubljeni film

Dok je čistio ured Stanleya Kubricka, pokojnikov zet Philip Hobbs naišao je na zametnuti scenarij filma 'Lunatic At Large' koji je slavni redatelj pedesetih godina dobio od suradnika, šund pisca Jima Thompsona, a koji se zagubio 1967., kada je Kubrick selio iz Hollywooda za London, javlja New York Times.

Hobbs prema izgubljenom rukopisu sad planira snimiti film i tvrdi da je njegov punac uvijek spominjao taj scenarij i hvalio ga kao potencijalno dobar, no nikako ga nije mogao pronaći među svojim papirima. Oživljavanju interesa za pokojnikovo nerealizirano djelo priključila se i Kubrickova udovica Christiane koja također ističe koliko je taj film bio važan za njeng supruga i koliko je dobro da se konačno snimi.

Film je mračna misterija smještena u New York 1956., a u njoj se rješava zagonetka o tome tko je od nekoliko likova zapravo luđak pobjegao iz mentalne institucije. Scenarij dorađuje pisac Stephen R. Clarke, a redateljske palice se uhvatio Chris Palmer, jedan od vodećih britanskih redatelja reklamnih spotova koji se proslavio reklamom za Carlsberg World Cup.

Komentari

Nema komentara.