Redateljska burza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Redateljska burza

Redateljska burza

Snyder, osim Watchmena vidi i vojsku zombija u Las Vegasu. Scorsese šalje DiCaprija na Wall Street, a Mendes u 'sretnu kuću' s Kate Winslet.

p.h. 26.03.2007 0 komentara

Redateljska burza

Nakon što je magičnim brojem '300' i termopilskom koljačinom protresao svjetske kino blagajne, kritičare, povijesničare, pa čak i iranskog predsjednika Ahmadinedžada te usput najavio snimanje 'Watchmena', Zack Snyder ide dalje, javlja Empire online.

On i supruga mu Deborah putem obiteljske produkcijske kuće Cruel & Unusual Films produciraju 'Army Of the Dead', za koji će se Snyder najvjerojatnije sam prihvatiti i redateljske palice. Premda se tako čini, film neće biti nastavak njegova remakea Romerove 'Zore živih mrtvaca'. Scenarij, prema Snyderovim zamislima piše Joby Harold ('Awake'), a vrti se oko oca i kćeri koje u zoni karantene u Las Vegasu proganja horda zombija. Ovaj će se film razlikovati od uobičajenih zombie B produkcija po tome što će imati epski touch, rekao je Snyder.

U drugo vrijeme i na drugom mjestu – njujorškoj burzi 90-ih rodila se priča jednog od predstojećih projekata Martina Scorsesea'The Wolf Of Wall Street' za koji stari Marty reprizno potražuje usluge svog njujorškog Bandita, 'Avijatičara' i jedne od zvijezda 'Pokojnog' Lea DiCaprija. Priča se bazira na istinitoj i kontoverznoj autobiografiji Jordana Belforta, njujorškog burzovnog mešetara. Gospodin Belfort je gulio 20 mjeseci u zatvoru jer je odbio surađivati s policijom nakon otkrića velike financijske afere s osiguranjima 90-ih koja je razotkrila lanac korupcije na Wall Streetu i u njujorškom bankarskom miljeu. Scenarij se peče u radionici Terencea Wintera ('Sopranos').

Leo, koji prezime dijeli s varteksovom modnom linijom za muškarce poajvit će se i u novom projektu Sama Mendesa ('Vrtlog života', 'Gušteri'...) i to zajedno sa svojom starom družicom s Titanica, ujedno i Mendesovom životnom partijom - Kate Winslet. Nakon dobrog ratnog dramljenja s Gušterima i dokumentarca o pjevačkoj legendi Rufusu Wainwrightu koji je trenutno u postprodukcijskoj fazi, Mendes se vraća korijenima – sretnim pedesetima kao izvoru svake dobre američke obiteljske drame.

Predstojeći Mendesov film, 'Revolutionary Road' je adaptacija romana Richarda Yatesa s početka 60-ih. Priča se vrti oko naizgled savršenog života  bračnog para iz američkog predgrađa koji ispod površine skriva nezadovoljstva, tajne i duboko nerazumijevanje. Scenarij piše Justin Haythe ('Prijeteća čistina'), a tko će u sretnu kuću s Leom i Kate, još nije poznato.

Komentari

Nema komentara.