Novi Taksist Scorsesea i Von Triera? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi Taksist Scorsesea i Von Triera?

Novi Taksist Scorsesea i Von Triera?

Mogu li ugledni filmaši napraviti obradu koja bi bila u rangu izvornika? Teško - jedino ako opet pozovu Roberta De Nira u akciju!

s.p. 15.02.2010 0 komentara

Novi Taksist Scorsesea i Von Triera?

Evo pravog trača za filmofile - hoće li Scorsese obraditi vlastiti kultni film, i to u suradnji s kontroverznim Larsom Von Trierom? Nepotvrđene vijesti stižu s Berlinskog filmskog festivala, filmski magazin Empire prenio je informacije danskog filmskog magazina Ekko po kojima Von Trier i Scorsese razmatraju mogućnost obrade 'Taksista', s tim da bi opet glumio - Robert De Niro!


'Taksist', r: Martin Scorsese, trailer.

Von Trierov partner iz filmske kuće Zentropa, Peter Aalbek, nije ni potvrdio ni demantirao vijest već je najavio da će se uskoro oglasiti sa službenom objavom. Mnoge gledatelje je zgrozila vijest da se sprema remake tako važnog klasika kako što je 'Taksist', no već se čuju glasovi kako su i značajni redatelji poput Hitchcocka i Hanekea ponovno snimali - vlastite filmove!

Suradnja Scorsesea s Von Trierom mogla bi značiti da će ovaj put Danac Von Trier dati svoju verziju priče i režirati film. Problem novog filma je i što se radnja originala odvijala 1976., u prljavom New Yorku razdiranom kriminalom, a današnji New York je dosta sigurniji i finiji grad. A i De Niro više nije mlad, već je zašao u 67. godinu životu pa baš nismo sigurni je li baš najbolja osoba za ulogu mladog osvetnika. Tko zna - možda se sprema nastavak!

Komentari

Nema komentara.